Завантаження ...

У Сумській лікарні відкрили змішане реабілітаційне відділення

У Сумській лікарні відкрили змішане реабілітаційне відділення фото

Міський голова Олександр Лисенко відвідав новостворене змішане реабілітаційне відділення «Слобожанщина», яке від 2 серпня поточного року починає функціонувати в КНП «Клінічна лікарня № 5» .



Міський голова Олександр Лисенко відвідав новостворене змішане реабілітаційне відділення «Слобожанщина», яке від 2 серпня поточного року починає функціонувати в КНП «Клінічна лікарня № 5» .

Як розповів керівник закладу В’ячеслав Петренко, відділення розраховане на 15 неврологічних ліжок денного перебування та п’ять ліжок денного перебування для лікування хворих з порушенням опорно-рухового апарату. У відділенні працюватимуть лікар-невропатолог, лікар-фізіотерапевт, лікар-ортопед-травматолог, лікар з лікувальної фізкультури, лікар фізичної та реабілітаційної медицини, лікар-невропатолог, лікар-психотерапевт, лікар-рефлексотерапевт.

Директор КНП «Клінічна лікарня № 5» повідомив, що для облаштування приміщення у 2021 році проводився комплекс робіт за кошти з різних джерел фінансування: «За кошти НСЗУ ми відремонтували палати, замінили вікна на другому поверсі на суму майже 2 млн грн. Також ми провели роботи з монтажу системи киснепостачання на суму близько 65 тис. грн. За кошти, зароблені лікувальним закладом, придбали деяке обладнання. А пандус облаштували за кошти бюджету громади. Також дякую спонсорам, які нам допомагали».

За кошти НСЗУ для організації роботи відділення були закуплені 12 функціональних ліжок із панелями, шість палатних столів, шість медичних стільців, шість шаф для одягу та 12 приліжкових тумб на загальну суму 559985 грн.

За власні кошти підприємства було придбано апарат для рефлексотерапії комбінований «МИТ-1» на суму 32000 грн, апарат для електростимуляції АЕСТ-01 двоканальний на суму 9948 грн апарат озонотерапії універсальний медичний «ОЗОН УМ-80 з базовим комплектом оснащення на суму 116000 грн та інвентар, необхідний для надання реабілітаційної допомоги відповідно до умов договору НСЗУ на суму 75483 грн.

Наразі тривають відкриті торги на закупівлю медичних меблів (маніпуляційні, інструментальні, стерилізаційні та інші столи, кушетки, шафи, стільці ширма та інше) на суму 347 тис. грн.

Начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко додала, що лікувальний заклад уже з понеділка, 2 серпня, буде надавати послуги тим, хто цього потребує.

«На 2021 рік заклад уклав Договір з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. У цьому договорі пакет медичних послуг щодо медичної реабілітації дорослих та дітей з ураженням опорно-рухового апарату на суму 10155906 грн та щодо медичної реабілітації дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи на суму 765 171 грн», – сказала посадовець.

Очільник Сумської громади подякував керівництву лікарні за успішний менеджмент та зазначив, що міська влада і далі сприятиме створенню таких реабілітаційних відділень у лікувальних закладах Сум: «Ми вже не перший рік працюємо над тим, щоб розвивати нашу медичну галузь. Протягом останніх п’яти років закуповуємо нове обладнання, проводимо ремонтні роботи, відкриваємо нові відділення – все це дає змогу нашим закладам покращувати якість надання послуг мешканцям громади і отримувати нові можливості для розвитку лікарень. І от уже зараз ми бачимо, що в цьому відділенні левова частка роботи – це кошти, які комунальному некомерційному підприємству вдалося заробити самостійно. І тепер ми сміливо можемо говорити про те, що після лікування пацієнти зможуть отримати якісні послуги з реабілітації. Це питання стало ще більш актуальним після того, коли ми бачимо страшні наслідки коронавірусної інфекції. І тепер людям не потрібно буде витрачати свої кошти, а лише взяти направлення у свого сімейного лікаря та безоплатно отримати послугу в нашому реабілітаційному відділенні «Слобожанщина».

Оскільки ліжка у відділенні під’єднані до системи централізованого киснепостачання, тому, в разі необхідності, це відділення може бути використане для лікування хворих на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: