Завантаження ...

У Сумах біля Воскресенського собору знайшли кістки

У Сумах біля Воскресенського собору знайшли кістки фото

У Сумах біля Свято-Воскресенського кафедрального собору знайшли людські залишки – розтрощений череп та кістки. Знахідку виявили вчора працівники «Сумитеплоенерго», які ліквідовували порив тепломережі після гідравлічних випробувань.



У Сумах біля Свято-Воскресенського кафедрального собору знайшли людські залишки – розтрощений череп та кістки.

Знахідку виявили вчора працівники «Сумитеплоенерго», які ліквідовували порив тепломережі після гідравлічних випробувань.

Під час розкопок місця аварії, справа на газоні від входу до церкви, поруч з доріжкою від вулиці Воскресенська, робітники наткнулися на муровані залишки. За їх свідченням, виймаючи ґрунт, помітили кістки, які потім знайшли й у цегляній кладці.

Про знахідку повідомили служителів храму, які звернулися до Департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради. Враховуючи, що Воскресенський собор – пам’ятка архітектури початку 18-го століття, найстаріша кам’яна будівля нашого міста, звернулися до обласного управління культури та управління Департаменту містобудування та архітектури, і повідомили правоохоронні органи.

На місце знахідки прибули представники обласного краєзнавчого музею, структурних підрозділів облдержадміністрації, міської ради.

За попередніми даними науковців, кістки тривалий час перебували у землі та можуть належати різним людям, крім того, цікавими є і залишки мурованої кладки.

Наразі опрацьовується питання проведення дослідження археологами залишків кладки та по можливості завершення аварійних робіт, які не заважатимуть науковцям.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: