Завантаження ...

У Сумах для патронатних вихователів організували свято та провели майстер-клас

У Сумах для патронатних вихователів організували свято та провели майстер-клас   фото

Працівники міського центру соціальних служб організували свято для патронатних вихователів та їхніх вихованців.



Працівники міського центру соціальних служб організували свято для патронатних вихователів та їхніх вихованців.

У Сумах наразі є чотири сім'ї патронатних вихователів, на вихованні яких перебуває п'ять дітей, які потрапили в складні життєві обставини.

Приємну місію привітати родини і дітей, та вручити їм подарунки виконали працівники міського центру соціальних служб на чолі з директором установи Марією Вертель.

Від імені очільника сумської громади Олександра Лисенка, посадовці висловили щиру вдячність сім’ям патронатних вихователів за те, що взяли на себе відповідальний обов'язок доглядати за дітьми у складний для них період.

«Щиро дякую патронатним вихователям за їх душевне тепло, терпіння, щиру любов і надійну підтримку, якою вони щодня оточують та обігрівають дитячі серця», – зауважила Марія Вертель.

Родинам та їхнім маленьким вихованцям вона побажала здоров’я та сімейного благополуччя, а також з нагоди Дня родини, що відзначали на початку липня, вручила патронатним вихователям подарунки – кухонне приладдя.

У цей день для малечі були організовані цікаві ігри та розваги. Також, дітворі вручили квитки на атракціони в дитячий парк «Казка».

Для патронатних вихователів спеціаліст центру провела майстер-клас з декоративно-ужиткового мистецтва.

В свою чергу Марія Вертель звернулась до усіх небайдужих сумчан, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки, і запросила їх до співпраці.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має вищу освіту, позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні, добровільного помічника з числа повнолітніх членів сім’ї.

Загальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати шість місяців. На період перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя за нею зберігається право на аліменти, пенсію у зв’язку із втратою годувальника, інші соціальні виплати, які вона мала до влаштування в сім’ю патронатного вихователя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: