Завантаження ...

СНАУ активно долучається до реформи шкільного харчування

СНАУ активно долучається до реформи шкільного харчування фото

У 2020 році за ініціативи Олени Зеленської в Україні стартувала реформа шкільного харчування. У Міністерстві освіти і науки взялися зробити раціон учнів більш збалансованим та корисним.



У 2020 році за ініціативи Олени Зеленської в Україні стартувала реформа шкільного харчування. У Міністерстві освіти і науки взялися зробити раціон учнів більш збалансованим та корисним. А робоча група під керівництвом шеф-кухаря Євгена Клопотенка розробила оновлене 4-тижневе меню для школярів.

Виходячи з вимог цієї реформи на Сумщині представили нові санітарні правила та вимоги до організації харчування школярів.

До розробки нового Регламенту харчування у закладах освіти долучилися і науковці Сумського національного аграрного університету. Відтак представники факультету харчових технологій надали освітянам та органам місцевого самоврядування рекомендації щодо організації харчування дітлахів у школах. Особливе місце серед них мають молоко та молочні продукти. Проєкт, ініційований Першою леді Оленою Зеленською «Склянка молока» було взято до уваги і в оновленому регламенті передбачено щоденне включення молока та молочних продуктів до раціону школярів.

Утім на рекомендаціях не зупинилися. Були підписані договори з Миколаївською та Путивльською громадами, згідно з якими викладачі кафедри безпечності харчових продуктів проводять спеціальні навчання для кухарів шкіл та дитячих садочків. Розповідають, що змінилося, як правильно підготувати та приготувати ті чи інші продукти, як порахувати поживну цінність і таке інше.

Крім того, врахувавши зауваження, які були висунуті до меню Клопотенка сумські науковці взялися розробити альтернативне меню, яке, сподіваються, скоро буде впроваджене у місцевих школах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: