Завантаження ...

Сумські водоканальці вивчали досвід колег із Ірпеня

Сумські водоканальці вивчали досвід колег із Ірпеня фото

Під час робочого візиту делегація з Сум разом із Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним та директором місцевого водоканалу Артуром Загодіренком побували на стратегічних об’єктах підприємства



Фахівці КП «Міськводоканал» на чолі з Анатолієм Сагачем відвідали одне з найкращих підприємств галузі в Україні – КП «Ірпіньводоканал».

Під час робочого візиту делегація з Сум разом із Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним та директором місцевого водоканалу Артуром Загодіренком побували на стратегічних об’єктах підприємства – станціях очищення і знезалізнення води.

Анатолій Сагач високо оцінив турботу місцевої влади про громаду: «Ірпінь – одне з небагатьох міст України з повністю артезіанським водопостачанням. Проте, як і у Сумах, вода містить багато заліза та є жорсткою. До вирішення цієї проблеми в місті підійшли комплексно – збудували станції знезалізнення та замінили підземні водогони. Таким чином міська влада вирішила питання «іржавої» води після аварійних відключень та покращила якість водопровідної води для мешканців Ірпеня та Бучі».

Починаючи із 2018 року, за фінансової підтримки місцевої влади, збудовано та працює п’ять станцій. Вода з артезіанських свердловин доочищується на станціях за допомогою сучасних систем фільтрації, без використання хімічних реагентів. І далі за допомогою оновлених підземних комунікацій подається до осель містян.

За словами Олександра Маркушина, Ірпінського міського голови, першу таку станцію «Ірпіньводоканал» збудував у Бучі і на сьогоднішній день у Приірпінні проблема високого вмісту заліза у воді вирішена. Невдовзі на 100% доочищеною водою буде забезпечений і Ірпінь, адже водоканал продовжує розширювати потужності водопідготовки і шоста найпотужніша станція вже майже готова до запуску.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: