Завантаження ...

СНАУ уклав Меморандум із Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

СНАУ уклав Меморандум із Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини фото

Повага та дотримання прав людини – неодмінна складова будь-якої демократичної держави. І хоча за останні роки прогрес у досягненні демократичних цінностей є значним, робота у цьому напрямку не має припинятися.



Повага та дотримання прав людини – неодмінна складова будь-якої демократичної держави. І хоча за останні роки прогрес у досягненні демократичних цінностей є значним, як відмічають українські та міжнародні експерти, робота у цьому напрямку не має припинятися. У цій роботі саме заклади освіти відіграють чи не провідну роль, адже саме вони, здебільшого провадять освітню та просвітницьку діяльність серед населення.

22 липня Сумський національний аграрний університет підписав Меморандум із Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. На підписанні сторони представляли ректор СНАУ Володимир Ладика та представниця Уповноваженого з дотримання соціальних та економічних прав Олена Степаненко.

Головною метою укладення Меморандуму є координація зусиль у реалізації державних гарантій стосовно прав та свобод людини, а також поєднання науки та практики у цьому аспекті. Цей крок передбачає організацію та проведення спільних просвітницьких заходів, присвячених забезпеченню прав людини в Україні; взаємодія з громадськими організаціями з метою підвищення правосвідомості громадян; розробка науково обґрунтованих програм та заходів, направлених на підвищення правової свідомості та обізнаності українських громадян.

Така співпраця є одночасно і великою гордістю за визнання професіоналізму науковців СНАУ, і великою відповідальністю, адже місія, покладена на сторони Меморандуму є важливою в контексті розвитку України як правової, демократичної держави. Утім у Сумському НАУ готові до співпраці та, переконані, докладуть максимум зусиль, аби підписана угода реалізувалась максимально ефективно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: