Завантаження ...

Поліцейські встановлюють особу шахрая, який обманом заволодів грошима жительки Сумщини

Поліцейські встановлюють особу шахрая, який обманом заволодів грошима жительки Сумщини фото

Намагаючись орендувати квартиру в Глухові, дівчина перерахувала 2 600 гривень передоплати. В результаті своєї довірливості вона залишилася без грошей і вподобаного житла.



Намагаючись орендувати квартиру в Глухові, дівчина перерахувала 2 600 гривень передоплати. В результаті своєї довірливості вона залишилася без грошей і вподобаного житла.

До поліції Глухова з заявою про шахрайство звернулася 18-річна місцева жителька. Дівчина розповіла, що знайшла на відомому Інтернет – ресурсі оголошення про здачу в довготривалу оренду квартири в Глухові. Передивившись фотографії пропонованої нерухомості, вона вирішила зателефонувати автору оголошення і обговорити з ним умови угоди.

За словами телефонного співрозмовника, який назвався власником квартири, потрібно перерахувати на вказаний номер банківської картки 2 800 гривень передоплати. Нібито, дуже багато бажаючих на оренду цього житла і йому потрібна гарантія того, що клієнтка має серйозні наміри. Аби дівчина не сумнівалася в його чесності, він надіслав їй світлину, нібито, свого особистого документу.

Повіривши телефонному співрозмовнику, глухівчанка перерахувала на вказаний номер банківської картки 2 600 гривень завдатку, а 200 гривень планувала віддати під час особистої зустрічі з орендодавцем.

Під час наступної телефонної розмови «власник квартири» попросив ще грошей за оренду останнього місяця, втім, дівчина відмовила, зіславшись на відсутність коштів. Телефонний співрозмовник відповів, що в цьому випадку квартира їй не дістанеться, а на слова глухівчанки про звернення в поліцію, він посміявся та додав, що нехай вона займає чергу.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки афериста.

Правоохоронці знову звертаються до громадян бути максимально обережними при здійсненні різного роду операцій через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений товар, за оренду житла тощо, а розраховуйтесь за нього під час отримання чи безпосередньої передачі ключів у випадку найму житла. Пам’ятайте, що чи не кожне друге он-лайн оголошення розміщується шахраями з метою заволодіння вашими коштами.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: