Завантаження ...

СумДУ налагоджує співпрацю з одним із найпотужніших підприємств гірничо-металургійного комплексу України

СумДУ налагоджує співпрацю з одним із найпотужніших підприємств гірничо-металургійного комплексу України фото

21 липня Сумський державний університет відвідала делегація з Кривого Рогу – представники ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг» та Державного університету економіки і технологій.



21 липня Сумський державний університет відвідала делегація з Кривого Рогу – представники ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг» та Державного університету економіки і технологій.

Приводом для робочого візиту став спільний освітній проєкт ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та Державного університету економіки і технологій – «Нова Фабрика», що передбачає підготовку молодих фахівців для нової фабрики огрудкування, відкриття якої планується за два роки. Підприємство має намір створити надсучасний промисловий об’єкт з новою виробничою культурою і новими перспективами для молоді, тому зацікавлене у співпраці з провідними закладами вищої освіти України.

«Коли постало питання про потенційних партнерів серед закладів вищої освіти України в рамках проєкту «Нова фабрика», ми одразу згадали про Сумський державний університет, оскільки вже маємо досвід спілкування та успішної реалізації спільного профорієнтаційного проєкту», - зазначив в.о. ректора Державного університету економіки і технологій Андрій Шайкан.

Головні питання, що розглядалися під час зустрічі, стосувалися досвіду СумДУ в автоматизації дистанційного та змішаного навчання, розробці електронних курсів і зокрема курсів із використанням доповненої та змішаної реальності. Представники «АрселорМіттал Кривий Ріг» висловили також зацікавленість у залученні до свого проєкту англомовних викладачів СумДУ як одного з провідних закладів вищої освіти України. Обговорювалися питання профорієнтаційної складової діяльності університету, досвіду функціонування системи заохочення працівників і розвитку кадрового потенціалу СумДУ.

Як повідомила начальник управління з оптимізації процесів, навчання та розвитку персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг» Катерина Залозних: «Для нового проєкту ми шукаємо нові, цікаві сучасній молоді форми навчання. Наразі віртуальна та доповнена реальність – це те, що максимально цікавить студентів. Саме з цієї причини ми й звернулися до вас, оскільки знаємо, що наразі ви єдині в Україні, хто освоїв настільки передові технології».

У ході візиту гості ознайомилися із науково-освітнім потенціалом СумДУ, відвідали онлайн-студії та лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab», мали можливість оцінити досвід співпраці університету із бізнесом, зокрема, провідними бізнес-компаніями області, які мають представництва на базі СумДУ.

«Взаємостосунки із бізнесом в нашому університеті будуються через розвиток науки, як одного зі стратегічних напрямів», - наголосив ректор Сумського державного університету Василь Карпуша.

Гості також цікавились досягненнями СумДУ в міжнародних рейтингах. Як зазначив радник ректора, голова вченої ради Анатолій Васильєв, рейтинги – це відображення показників діяльності університету.

«Ми зібрали досвід кращих університетів світового рівня та сформулювали власну філософію успіху, що базується на пріоритетному розвитку наукової і міжнародної діяльності з опорою на інноваційні технології», - підкреслив Анатолій Васильєв.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: