Завантаження ...

У Сумах поновлюють проведення щеплень у МЦ «Романтика»

У Сумах поновлюють проведення щеплень у МЦ «Романтика» фото

Про ситуацію з імінізацією, роботу центрів масової вакцинації розповіли під час бліц-брифінгу заступник міського голови Тамара Іщенко та начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко.



У Сумах найближчих вихідних працюватимуть три центри масової вакцинації від COVID-19.

Про ситуацію з імінізацією, роботу центрів масової вакцинації розповіли під час бліц-брифінгу заступник міського голови Тамара Іщенко та начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко.

Заступник очільника міста повідомила, що довіра сумчан до вакцинації від коронавірусу зросла. Наразі в Сумах проведено майже 60 тисяч щеплень. Показовим у цьому плані є приклад управління охорони здоров’я, де щеплено 92% працівників, дошкільної освіти, де цей показник становить понад 70%. Також посадовець відзначила управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми», АТ «Технологія».

«Недовіра до процесу вакцинації змінюється усвідомленням і розумінням того, що тільки в такий спосіб можна убезпечити себе, свою родину, свої колективи від інфікування. А те, що такі ризики є, ми добре знаємо. Нагадую, що щеплення добровільні, безоплатні. У місті створені всі умови для безпечної вакцинації», – зазначила посадовець.

Начальник управління охорони здоров’я повідомила, що в Сумах спостерігається збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію, а тому питання щеплення набуває особливої актуальності.

«Ті прогнозовані показники, які доводить ВООЗ і Центр громадського здоров’я щодо погіршення епідситуації, починаючи з серпня–вересня місяця, вони, в принципі, починають збуватися. Збільшення захворюваності спостерігається не лише по місту та Сумській області, а й по державі. Тому звертаюся до сумчан із проханням допомогти медичній галузі, працівники якої працюють без вихідних, організовуючи роботу центрів масової вакцинації задля того, щоб кожен житель міста мав можливість щепитися і убезпечити себе принаймні від важкого перебігу захворювання та летального наслідку. Ми ще маємо невеликий запас часу для того, щоб провести вакцинацію і сформувати імунітет до захворювання», – зазначила Олена Чумаченко.

Проведенню вакцинації в Сумах навчений 171 медичний працівник.

Імунізація, уже традиційно, не припиняється і на вихідних. Як повідомила Олена Чумаченко, найближчої суботи та неділі, 24 і 25 липня, працюватимуть три Центри масової вакцинації: два при амбулаторіях Центрів надання первинної медико-санітарної допомоги (вул. Іллінська, 48/5 та вул. Привокзальна, 3А), один – у МЦ «Романтика» (вул. Героїв Сумщини, 3). Щеплення проводитимуться вакциною CoronaVac (Sinovac, Китай) з 9:00 до 14:00. З собою необхідно мати документ, що посвідчує особу. Звертатися можна на первинну та повторну вакцинацію.

Користуючись нагодою, Тамара Іщенко нагадала про те, що в Україні продовжує діяти адаптивний карантин, і закликала дотримуватися епідобмежень «зеленої» зони.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: