Завантаження ...

Котельня СНАУ планує змінити тарифи

Котельня СНАУ планує змінити тарифи фото

СНАУ інформує споживачів про намір здійснити зміни діючих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.



Сумський національний аграрний університет інформує споживачів про намір здійснити зміни діючих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

СНАУ керуюється розділом ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130 (далі – Порядок).

На даний час розрахунки за надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води СНАУ з населенням, бюджетними організаціями та іншими споживачами проводяться згідно з рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 18.08.2020 № 434 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.08.2012 № 439 «Про тарифи на теплову енергію Сумського національного аграрного університету» (зі змінами).

З часу прийняття діючих тарифів на теплову енергію збільшилась мінімальна заробітна плата на 27%, індекс споживчих цін за три роки зріс приблизно на 6%, відбулося зростання вартості електричної енергії на 30%, вартості природного газу – у 2,4 рази. Рівень відшкодування населенням фактичних витрат встановленим тарифом станом на 01.06.2021 складає близько 60 %.

На підставі вищевикладеного виникла необхідність приведення тарифів на теплову енергію до економічно обґрунтованого рівня шляхом їх перерахунку і зміни.

У зв’язку із зазначеним, СНАУ здійснив розрахунок тарифів на теплову енергію, що є необхідним кроком для забезпечення надання послуг належної якості та в повному обсязі. Потрібно зазначити, що у розрахунках тарифу були враховані зміни до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, внесені постановою КМУ від 10.06.2020 № 467. Відповідно до зазначеного документа ціна газу в тарифі становить 5595,72 грн (без ПДВ) за 1000 куб. м (склалася протягом опалювального періоду, що передує планованому періоду); ціна електричної енергії – 3,23 грн (без ПДВ) за 1 кВт*г (склалася за шість календарних місяців, що передують місяцю подання розрахунків тарифів на планований період). Також у тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання були враховані обігові кошти за рахунок планованого прибутку в розмірі 4%, що передбачено постановою КМУ від 16.06.2021 № 613. Цим документом було внесено зміни до постанови КМУ від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» (зі змінами).

Згідно з Порядком СНАУ приймає зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб протягом 7 календарних днів з дня розміщення повідомлення за адресою: 40021, м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 160, e-mail: admin@snau.edu.ua.

Структура витрат 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: