Завантаження ...

На цих вихідних у Сумах працюватимуть два пункти щеплення від COVID-19

На цих вихідних у Сумах працюватимуть два пункти щеплення від COVID-19 фото

Про графік їхньої роботи та перебіг вакцинації в громаді розповіли під час бліц-брифінгу заступник міського голови Тамара Іщенко та заступник начальника управління охорони здоров’я Степан Пак.



Про графік їхньої роботи та перебіг вакцинації в громаді розповіли під час бліц-брифінгу заступник міського голови Тамара Іщенко та заступник начальника управління охорони здоров’я Степан Пак.

Тамара Іщенко зазначила, що стабілізація ситуації з захворюваністю на COVID-19 у сумській громаді не привід заспокоюватися, адже в світі реєструються спалахи хвороби, викликані штамом «Дельта». Нині він зафіксований у понад 100 країнах світу. В Україні офіційно підтверджено чотири випадки зараження.

«Наразі ситуація достатньо стабільна, добові показники за 15 днів липня становлять від двох до 12 осіб, і то після вихідних, коли сумчани масово звертаються до сімейних лікарів. Показники госпіталізації також залишаються достатньо низькими. Це, звичайно, радує, але ми вкотре попереджаємо, що треба бути обережними та відповідальними, і розуміти, що ситуація неоднозначна. Є агресивний штам «Дельта», який зареєстровано вже у 111 країнах світу, і деякі країни вже запровадили відповідні обмеження. Тобто загроза інфікування не зникає», – зазначила посадовець.

Заступник міського голови зауважила, що вакцина в громаді є в тій кількості, яка необхідна, щоб забезпечити всіх, хто бажає щепитися.

«На сьогоднішній день у нас вакциновано 53819 осіб. Сподіваємося, що ця цифра збільшуватиметься і дозволить нам утримати ситуацію такою, що ми продуктивно будемо жити та працювати у звичному режимі», – сказала Тамара Іщенко.

Степан Пак розповів, що найближчих вихідних, в суботу та неділю, 17 і 18 липня, вакцинація здійснюватиметься з 9:00 до 14:00 у двох амбулаторіях: вул. Іллінська, 48/5 та вул. Привокзальна, 3А. Щепитися там зможуть усі охочі віком від 18 років за наявності документа, який посвідчує особу. Імунізація проводитиметься вакциною CoronaVac (Sinovac, Китай), якої є в наявності 11 тисяч доз.

Посадовець повідомив, що наступних вихідних, коли підійде черга отримувати другу дозу вакцини тим, хто щепився в МЦ «Романтика» 26, 27 і 28 червня, планується розгортання Центру масової вакцинації у тій же локації. Водночас Степан Пак зауважив, що ті, хто не матимуть змоги вакцинуватися в Молодіжному центрі на вихідних, зможуть зробити це на кілька днів раніше чи пізніше у стаціонарних пунктах вакцинації.

«Не викликає сумніву те, що коронавірусна інфекція є надто грізною інфекцією, яка потребує великих затрат у лікуванні, більше того – вона несе великі втрати, адже смертність є надто високою, і на сьогоднішній день 508 сумчан померли від неї, починаючи з кінця 2020 року. Це велика цифра, оскільки це чи не населення цілого села. Від того, наскільки свідомим буде населення, залежатиме здоров’я і життя», – зауважив Степан Пак.

Принагідно Тамара Іщенко проінформувала про те, що наразі вивчається попит на вакцинацію серед жителів старостинських округів. Коли буде сформовано список охочих щепитись, до населених пунктів виїдуть мобільні бригади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: