Завантаження ...

На Сумщині оперативно встановили викрадача автівки

На Сумщині оперативно встановили викрадача автівки фото

Кілька годин знадобилася оперативникам Шостки аби встановити зловмисника, який незаконно заволодів автомобілем з охороняємої автостоянки, та знайти сам транспортний засіб.



Кілька годин знадобилася оперативникам Шостки аби встановити зловмисника, який незаконно заволодів автомобілем з охороняємої автостоянки, та знайти сам транспортний засіб.

Про незаконне заволодіння автомобілем Mitsubishi з охороняємої автостоянки у поліцію повідомив 40-річний житель Шостки. Він доповнив, що крім транспортного засобу зникли і документи на нього та ключі, які зберігалися вдома. Сам же заявник кілька тижнів перебував у лікарні.

«Провівши комплекс оперативно-пошукових заходів та детально опитавши власника і охоронців автостоянки, наші оперативники встановили підозрюваного, - розповідає Ігор Нагорний, начальник Шосткинського районного управління поліції. – Ним виявився раніше судимий 39-річний знайомий заявника».

Попередньо встановлено, що документи на автомобіль, ключі, гроші та інше майно зловмисник викрав з квартири потерпілого ще на початку липня, коли перебував у нього в гостях. Сам же власник після тих гостин потрапив до лікарні і крадіжку виявив тільки нещодавно.

А от підозрюваний у цей період скористався викраденими ключами та документами на автомобіль: охоронцям автостоянки показав технічний паспорт на іномарку та забрав її звідти. В подальшому продав на авторозбірку.

Наразі автомобіль вилучено, він знаходиться на майданчику тимчасового зберігання транспортних засобів. Після необхідних слідчих дій його повернуть власнику. За фактом крадіжки та незаконного заволодіння транспортним засобом у поліції відкриті кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: ст. 185 «Крадіжка», ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження» та ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: