Завантаження ...

Представники СНАУ долучились до обговорення проєкту реконструкції Площі Незалежності

Представники СНАУ долучились до обговорення проєкту реконструкції Площі Незалежності фото

Місто будується та змінюється і в цьому йому допомагають саме архітектори, від бачення яких залежить, яким воно буде у майбутньому. У Сумський обласній державній адміністрації пройшла нарада з питань реконструкції площі незалежності



Місто будується та змінюється і в цьому йому допомагають саме архітектори, від бачення яких залежить, яким воно буде у майбутньому. У Сумський обласній державній адміністрації пройшла нарада з питань реконструкції площі незалежності, яка є «серцем» міста Суми. Сьогодні площа не відповідає сучасним тенденціям дизайну міського середовища і потребує реконструкції, тому питання перебудови на часі. Свої пропозиції представив директор Департаменту містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації Володимир Биков. Він запропонував оголосити конкурс на кращий проєкт реконструкції площі Незалежності.

На нараді, були присутні провідні фахівці в галузі архітектури та будівництва: керівник Сумської обласної організації Національної спілки архітекторів України Павленко О.О., заступник начальника управління архітектури та містобудування Сумської міської ради Бондаренко О.О., начальник відділу генерального плану та архітектурного планування управління архітектури та містобудування Сумської міської ради Фролов О.М., голова наглядової ради ПАТ «Сумбуд» Новицький П.Л., директор ДПТП «Сумбудпроект» Лащ Б.М., директор НВП Будівельна наука Шпота В.В., архітектори Вінтоняк С.Я., Довбня А.М., які висловили свої думки і побажання, представили свої ідеї з приводу реконструкції центральної площі міста і одностайно підтримали ініціативу щодо організації відкритого конкурсу по даному об’єкту.

Представниками будівельного факультету Сумського національного аграрного університету на зустрічі були декан факультету кандидат технічних наук, доцент Людмила Циганенко та кандидат архітектури, доцент Дмитро Бородай. Декан представила факультет в розрізі можливостей спеціальності 191 «Архітектура та містобудування», а пан Бородай ознайомив присутніх з роботами студентів за трьома основними напрямками («Містобудування», «Об’ємно-планувальне проєктування», «Дизайн архітектурного середовища») та розповів про конкурси, в яких брали участь студенти-архітектори. Зокрема мова йшла про участь у:

  • відкритому конкурсі на розробку концепції міського парку культури та відпочинку ім. І.М. Кожедуба (здобули 3 місце);
  • всеукраїнських оглядах-конкурсах дипломних робіт вищих навчальних закладів України архітектурного спрямування (дипломи-переможців І, ІІ, ІІІ ступенів);
  • всеукраїнському освітньому конкурсі «Архітектор» (Н. Квасова здобула перемогу);
  • всеукраїнських конкурсах наукових робіт (дипломи-переможців І, ІІ, ІІІ ступенів);

Бородай Д.С. відмітив, що студентсько-педагогічний склад факультету готовий до участі у конкурсі на проєкт реконструкції площі Незалежності. Адже саме молодь, що проживає у місті, найбільш яскраво відчуває атмосферу сучасного комфортного середовища та зможе створити інноваційну, конкурентоспроможну конкурсну пропозицію, яка змінить місто Суми на краще.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: