Завантаження ...

СумДУ пропонує освітні можливості молоді Білорусі

СумДУ пропонує освітні можливості молоді Білорусі фото

Сумський державний університет готовий надати абітурієнтам та студентам цієї країни підтримку у прагненні здобувати вищу освіту.



Сумський державний університет, як визнаний науковий, освітній та культурний центр Північно-східного регіону України з розбудованою системою продуктивних взаємовідносин із владою, бізнесом та громадськістю, зважаючи на ситуацію, що склалась у Білорусі, на тиск з боку влади на студентську молодь, готовий надати абітурієнтам та студентам цієї країни підтримку у прагненні здобувати вищу освіту.

Сумський державний університет у 2021-2022 навчальному році пропонує для молоді Білорусі такі освітні можливості:

  • вступ на навчання на бакалаврські та магістерські програми;.
  • можливість поновлення для подальшого навчання на бакалаврських та магістерських програмах.

Додатково повідомляємо про можливість вивчення української мови, як іноземної, за допомогою розробленого фахівцями університету онлайн-курсу. Він розміщений на власному університетському ресурсі навчальних онлайн-курсів «Екзамінаріум» (https://examenarium.sumdu.edu.ua/free_study/join/151) і надаватиметься білоруським студентам та абітурієнтам безкоштовно.

Згідно з інформацією МОН України:

  • громадяни Республіки Білорусь для в’їзду до України з метою навчання не потребують запрошення від закладу вищої освіти або візи;
  • для зарахування до закладів вищої освіти у 2020-2021 навчальному році необхідно подати документи не пізніше 01 листопада 2021 року;
  • документи про освіту, видані в Білорусі, на підставі яких відбуватиметься вступ, можуть бути подані без проставлення на них апостилю для подальшого їх визнання в Україні.

Зарахованим на навчання білоруським громадянам Сумський державний університет гарантує встановлення вартості навчання та проживання у гуртожитках університету на рівні, передбаченому для громадян України.

Для розгляду на зарахування надсилайте заявку на пошту: secretary@pk.sumdu.edu.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: