Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці двічі ліквідовували загоряння сміття та сухої рослинності

На Сумщині вогнеборці двічі ліквідовували загоряння сміття та сухої рослинності фото

13 липня о 15:44 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу на відкритій території в с. Бездрик, Сумського району. На гасіння направили відділення чергового караулу



13 липня о 15:44 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу на відкритій території в с. Бездрик, Сумського району. На гасіння направили відділення чергового караулу 2-ї державної пожежно-рятувальної частини із обласного центру, місцеву пожежну команду із с. Великий Бобрик та залучили пристосовану техніку – бочку з водою місцевого підприємства.

Як було встановлено, вогонь охопив сміття та залишки сухої рослинності на значній площі в районі вул.. Яковенка. Приборкання пожежу потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося дозаправляти від місцевої водойми, що знаходилася в 400 м від осередку горіння.

О 19:00 спільними зусиллями вдалося локалізувати загоряння на площі близько 2,5 га. О 19:40, використавши до 16 т води, пожежу ліквідували.

Цього ж дня о 17:03 чергове відділення 25-го державного пожежно-рятувального посту, що дислокується в смт Хотінь, було викликане на вул. Соборну. На виїзді із селища загорілися сміття та залишки сухої рослинності. Поривами вітру полум’я стрімко поширювалося. Виникла загроза для розташованого неподалік поля із зерновими культурами. Дозаправку техніки водою вогнеборці здійснювали від пожежного гідранту, розташованого на відстані близько 2 км від місця пожежі. О 18:55 загоряння локалізували на площі до 1,5 га., відвернувши небезпеку від поля. Проте повністю ліквідувати полум’я вдалося о 23:00, використавши на гасіння близько 12 т води.

Всього на ліквідацію цих 2-х пожеж залучалося від Державної служби України з надзвичайних ситуацій 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки, 2 працівника та 1 одиниця техніки від місцевої пожежної команди, 2 працівника та 1 одиниця техніки від місцевого підприємства.

Рятувальники вкотре закликають громадян бути максимально обережними у поводженні з вогнем, не спалювати сміття та залишки сухої рослинності. Пам’ятайте, за даних температурних показників навіть найменша жаринка може спричинити масштабне загоряння. При виявленні ознак пожежі на відкритій території або у лісовій місцевості негайно телефонуйте на номер екстреного виклику «101»!

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: