Завантаження ...

На Сумщині здійснено 29 угод на ринку землі

На Сумщині здійснено 29 угод на ринку землі фото

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що в Україні укладено 532 земельні угоди, на Сумщині – 29



Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що в Україні укладено 532 земельні угоди, на Сумщині – 29

За 11 днів від початку ринку землі 3286 нотаріусів подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру, із них 3101 погоджено, 123 – в черзі на розгляд, за 433 отримано відмову.

Найбільше земельних операцій було проведено у Харківській області – 107,1 га. На другому місті Полтавська область – 93,8 га, на третьому – Дніпропетровська область – 61,1 га. На Сумщині – 31,9 га.

Зазначається, що нотаріуси працюють із Державним земельним кадастром у штатному режимі.

Довідково. 1 липня Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко офіційно оголосив старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізичні особи – громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: