Завантаження ...

На Сумщині відзначили 362 річницю Конотопської битви

На Сумщині відзначили 362 річницю Конотопської битви фото

У с. Шаповалівка Конотопського району відбувся Всеукраїнський фестиваль «Козацький Родослав» у рамках святкування 362-ї річниці перемоги війська І. Виговського у Конотопській битві 1659 року.



У с. Шаповалівка Конотопського району відбувся Всеукраїнський фестиваль «Козацький Родослав» у рамках святкування 362-ї річниці перемоги війська І. Виговського у Конотопській битві 1659 року. Участь в урочистостях взяв заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас Савченко

Свято розпочалося на в’їзді у с.Шаповалівка біля пам’ятного знаку «Шаблі» на честь перемоги у Конотопській битві. Також у супроводі духового оркестру Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського пройшла святкова хода з 18-ти метровим прапором учасників урочистостей, козацьких громадських об’єднань до центру с. Шаповалівка.

У рамках фестивалю Тарас Савченко разом із народними депутатами, представниками районної та місцевої влади поклав квіти до пам’ятника гетьману Івану Виговському та пам’ятного знаку учасникам антитерористичної операції.

Також заступник голови облдержадміністрації взяв участь в урочистому відкритті Всеукраїнського фестивалю «Козацький Родослав».

«2021 рік є знаковим для історії України. Адже ми відзначаємо 25-річчя Конституції України, 30-річччя Незалежності нашої держави. А ще нам випала велика честь бути нащадками славних козаків, котрі 362 роки тому під проводом гетьмана України Івана Виговського здобули перемогу над армією московітів у Конотопській битві. І я щиро вітаю учасників та гостей фестивалю «Козацький родослав» – зазначив Тарас Савченко

За його словами, Конотопська битва для українців – більше ніж історія. Це – символ безкомпромісної боротьби за свободу, єдність та суверенність рідного краю. Оборонці Конотопа продемонстрували всьому світові міць української нації. А для нащадків ця перемога стала невичерпним джерелом патріотизму і доблесті.

«Приклад Конотопської битви залишається для нас ще й доказом важливості внутрішньої єдності серед союзників у боротьбі як із зовнішнім ворогом, так і для забезпечення добробуту територій. Тож я безмежно вірю у процвітання славної Конотопщини, всієї Сумщини та України, – наголосив Тарас Савченко. – Переконаний, що козацький дух не зламати. Разом ми – сила. Спільними зусиллями ми здолаємо всі перешкоди на шляху до нашої Перемоги».

Гості свята мали можливість відвідати табір реконструкторів битви, побачити кінне козацьке шоу, кінологічне шоу. Також у програмі заходів – містечко майстрів, українська кухня. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: