Завантаження ...

Поліція застерігає громадян бути обачними під час покупок та продажу товару через мережу Інтернет

Поліція застерігає громадян бути обачними під час покупок та продажу товару через мережу Інтернет фото

У Конотопі жертвою Інтернет-шахрая стала 29-річна жінка, яка намагаючись продати дитячий візочок, втратила 22000 гривень. За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження



У Конотопі жертвою Інтернет-шахрая стала 29-річна жінка, яка намагаючись продати дитячий візочок, втратила 22000 гривень. За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження та розпочали пошуки афериста.

До поліції із заявою про злочин звернулася мешканка міста Конотоп. Вона розповіла правоохоронцям, що нещодавно на одному з Інтернет-сайтів виставила оголошення про продаж дитячого візочка. Того ж дня через один із месенжерів з нею зв’язався потенційний покупець, який виявив бажання придбати цю річ.

Домовившись про ціну, покупець надіслав повідомлення з посиланням на Інтернет ресурс, нібито, для перерахунку грошей на карту, та надав певні інструкції продавчині, які та виконала.

А вже через деякий час, помітивши, що з її карти зникло 22000 гривень, жінка зрозуміла, що стала жертвою афериста.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та вживають заходи для встановлення особи зловмисника.

Працівники поліції звертаються до громадян із застереженням не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам. На жаль, неможливо передбачити, яка наступна злочинна ідея виникне в аферистів і яку нову схему вони реалізують.

Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за ваш рахунок!

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: