Завантаження ...

У Сумах будуть вирішувати проблему з водовідведенням у художньому музеї

У Сумах будуть вирішувати проблему з водовідведенням у художньому музеї фото

Голова Сумської облдерж- адміністрації Дмитро Живицький прокоментував журналістам телеканалу «Суспільне. Суми» питання щодо реставрації Сумського обласного художнього музею ім. Никанора Онацького



Голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький прокоментував журналістам телеканалу «Суспільне. Суми» питання щодо реставрації Сумського обласного художнього музею ім. Никанора Онацького

«Проблема у музеї відома і давня, – зазначив Дмитро Живицький. – Основне питання, яке необхідно вирішувати негайно, це питання водовідведення. На цьому тижні ми з відповідними фахівцями проінспектуємо художній музей. Запропонуємо і міській владі долучитися до цього проекту. Я впевнений, що міський голова та представники міської ради нам не відмовлять і ми разом знайдемо рішення, завдяки якому зможемо цю проблему ліквідувати».

Також, за словами голови облдержадміністрації, необхідно шукати шляхи щодо розширення приміщення музею.

«Сьогодні в запасниках зберігається чимало творів мистецтва, які заслуговують, щоб бути презентованими. А жителі Сумської області та наші гості заслуговують на те, щоб мати доступ до всіх цих експонатів. Тому це питання буде на особливому контролі обласної влади», – наголосив Дмитро Живицький.

Довідково. Сумський художній музей розміщений в споруді, збудованій наприкінці ХІХ століття. Тут зберігаються понад 17 тисяч творів мистецтва. Це твори українського та зарубіжного образотворчого і декоративного мистецтва ХVІ – ХХІ ст. Основу складає колекція відомого промисловця і мецената Оскара Гансена. З них експонують лише 6%. Решта – в запасниках у напівпідвальному поверсі. Музей потребує капітального ремонту, а також розширення площі для експонування творів мистецтва.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: