Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби виявлено 29 боєприпасів, ще 28 знешкоджено

На Сумщині упродовж доби виявлено 29 боєприпасів, ще 28 знешкоджено фото

05 липня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження однієї 82-мм та двадцяти двох 50-мм мінометних мін, а також п’ятьох 45-мм артилерійських снарядів.



05 липня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї 82-мм та двадцяти двох 50-мм мінометних мін, а також п’ятьох 45-мм артилерійських снарядів. Боєприпаси раніше були виявлені у лісі с. Перекопівка, що на Роменщині та на відкритій території с. Старе Село, Сумського району. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про виявлення одного 45-мм артилерійського снаряду, двадцяти семи 50-мм мінометних мін та однієї протитанової міни ТМ-57. Відголоски минулих війн знаходилися в лісі с. Перекопівка, Роменської ОТГ та с. Шлях, Кролевецької ОТГ. Небезпечні знахідки знаходилися на відстанях до 600 м та 8 км від житлових будинків.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: