Завантаження ...

У червні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито 80 порушень

У червні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито 80 порушень  фото

У червні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 11 рибоохоронних рейдів та викрито 80 порушень природоохоронного законодавства, з яких 29 – грубих.



У червні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 11 рибоохоронних рейдів та викрито 80 порушень природоохоронного законодавства, з яких 29 – грубих. Також складено 34 протоколи - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено 16 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 49 од. заборонених знарядь лову.

«Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 14 552 грн. На порушників накладено 15 215 тис. грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 80 од. заборонених знарядь лову (51 сітка, загальною довжиною більше 1,5 км і 29 од. інших знарядь лову) та 53 кг водних біоресурсів. Передано до судів 30 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомив начальник Сумського рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу: десятого червня 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства водоймі в с. Новоандріївка Сумського району. Громадянин добув за допомогою драги 1 кг лічинки хірономід. Сума збитку склала 510 грн.

13 червня держінспектори в ході проведення рейду по Шосткинському району викрили грубе порушення Правил любительського рибальства. На р. Десна в с. Собич рибалка добував водні біоресурси за допомогою заборонених знарядь – двох сіток. У такий варварський спосіб добув 7 кг водних біоресурсів: плітка – 28 екз., окунь – 5 екз., лин – 4 екз., щука – 2 екз., білизна – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 3 876 грн.

24 червня рибінспектори Сумського рибоохоронного патруля провели спільний рейд разом з громадськими організаціями «Чистий Сейм» та КЗ СОР «РЛП «Сеймський» на р. Сейм. В ході проведення рейду в с. Клепали Конотопського району виявлені безхозні заборонені знаряддя: «ятеря» - 7 од. та сітка, складені акти про вилучення знарядь незаконного добування водних біоресурсів. Виявлена плоскирка випущена у природне середовище.

На винних осіб оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучені до рішення суду.

Також зафіксовано 34 порушення природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів з перевищенням дозволеної кількості гачків на одну особу та використання плаваючих засобів у заборонений нерестовий період.

За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено більше 12 тис. грн штрафів.

Оформлено 16 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Шосткинському, Охтирському, Конотопському районах, згідно з якими вилучено 33 сітки, загальною довжиною 995 метри та 16 од. інших заборонених знарядь. У водне середовище випущено майже 18 кг риби.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міста Шостка виявлено випадок незаконного продажу 5 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, з 30 червня цього року закінчилась весняно-літня нерестова заборона в придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) та заборона на лов раків.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: