Завантаження ...

У Сумах збільшують кількість стаціонарних пунктів щеплення проти COVID-19

У Сумах збільшують кількість стаціонарних пунктів щеплення проти COVID-19 фото

Начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко під час щопонеділкової апаратної наради повідомила про збільшення кількості стаціонарних пунктів щеплення COVID-19 при медичних закладах міста.



Начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко під час щопонеділкової апаратної наради повідомила про збільшення кількості стаціонарних пунктів щеплення COVID-19 при медичних закладах міста.

За словами посадовця, відсьогодні вони діятимуть майже в усіх амбулаторіях Центрів первинної-медико-санітарної допомоги та КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» (вул. О. Аніщенка, 10; вул. Іллінська, 48/50; вул. Ковпака, 7; вул. Праці, 3; вул. Привокзальна, 3А; вул. Івана Сірка, 33/1; Паркова, 1; вул. Марко Вовчок, 2), причому працюватимуть такі й по суботах.

Начальник управління охорони здоров’я повідомила, що послугами Центру масової вакцинації на вихідних скористались 640 людей, з яких 94 завершили курс щеплення (отримали дві дози вакцини). Загалом у Сумах проведено 42466 щеплень.

«Хочу зазначити: вже доведено, що ефективність вакцини, якою проводиться вакцинація в Україні, забезпечує захист, у тому числі від нового штаму «Дельта», більш ніж на 80%. Тобто на сьогодні єдиний засіб не отримати таку епідситуацію, яка була в попередній хвилі, – це масова вакцинація населення», – зазначила начальник управління охорони здоров’я.

Принагідно Олена Чумаченко поінформувала, що ситуація з захворюваністю на коронавірус у Сумській міській територіальній громаді – стабільна, зменшується кількість активних хворих і госпіталізацій.

Наразі хворіють 138 сумчан, стаціонарне лікування проходять 58 осіб.

У КНП «Клінічна лікарня № 5» лікуються 17 осіб (дев’ятеро хворих перебувають на кисневій підтримці, двоє – у відділенні інтенсивної терапії, один – підключений до апарата ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» – 14 хворих (двоє – у відділенні інтенсивної терапії), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 27 дітей (двоє пацієнтів перебувають у відділенні інтенсивної терапії, дихають самостійно).

Ще семеро сумчан лікуються в КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» (двоє хворих перебувають у відділенні інтенсивної терапії, підключені до апаратів ШВЛ), стільки ж – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» (один хворий – у відділенні інтенсивної терапії).

У міських медичних закладах для хворих на COVID-19 дорослих є 272 вільних ліжка (всі забезпечені киснем), для дітей – 28 (всі забезпечені киснем).

Останньої доби зафіксовано три нові випадки інфікування, одужали дев’ятеро хворих. Протягом тижня захворіли майже стільки ж сумчан як і попереднього – 61 особа (було 60), зареєстровано один летальний випадок (попереднього тижня – п’ять), одужали 122 містян.

Із початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, а саме з квітня 2020 року, в Сумах зареєстровано 35069 осіб із позитивним результатом тесту (96% – дорослі), з яких 98,2% – одужали.

Міський голова Олександр Лисенко доручив профільному відділу тримати на постійному контролі питання захворюваності COVID-19, особливо ситуацію з поширенням нового штаму «Дельта», та проведення вакцинації й весь час інформувати керівництво громади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: