Завантаження ...

СумДУ розвиває співпрацю з провідним енергогенеруючим підприємством України – ДП «НАЕК «Енергоатом»

СумДУ розвиває співпрацю з провідним енергогенеруючим підприємством України – ДП «НАЕК «Енергоатом» фото

З 23 по 25 червня Сумський державний університет відвідала група аудиторів у складі фахівців ВП «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом»



З 23 по 25 червня Сумський державний університет відвідала група аудиторів у складі фахівців ВП «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» - Дмитра Корчагіна, Сергія Мартинова та Світлани Шевчук.

Мета візиту – перевірка та підтвердження реальних можливостей СумДУ і оцінка його як постачальника обладнання та послуг для ДП «НАЕК «Енергоатом», оскільки наприкінці 2020 року університет запропонував енергогенеруючому підприємству співробітництво в частині проведення науково-технічної експертизи документації та обстеження обладнання, розробки технічної документації, виготовлення і постачання насосного та тепломеханічного обладнання, тощо фахівцями СумДУ на науково-технічній і виробничій базі університету.

Під час візиту фахівці ДП «НАЕК «Енергоатом» детально ознайомились з потенціалом університету, його науковими і науково-виробничими підрозділами, лабораторіями, центрами, їхніми керівниками і фахівцями, з дозвільною та іншою документацією, а також документацією системи менеджменту якості (сертифікат ISO 9001:2015), ліцензіями, свідоцтвами про атестації лабораторій, що підтверджують можливості та рівень підготовки фахівців для виконання запропонованих СумДУ робіт і надання послуг для ДП «НАЕК «Енергоатом», а також з підприємствами-партнерами та їх можливостями. Позитивне враження на аудиторів склало ТОВ «Сумська насосна техніка», як сучасне підприємство, що динамічно розвивається і має високу культуру виробництва, фаховий персонал та оснащене сучасним технологічним обладнанням і верстатами.

Одним з головних завдань аудиторів була перевірка науково-технічної та матеріальної бази університету на предмет відповідності технічним та технологічним вимогам при виготовленні обладнання систем, важливих для безпеки АЕС (СВБ АЕС), та їх обслуговування.

Аудитори відзначили, що університет має достатню кількість і високий технічний та технологічний рівень лабораторій, обладнання, верстатів тощо, необхідних для виготовлення обладнання СВБ АЕС та надання послуг для ДП «НАЕК «Енергоатом», і були приємно вражені високим фаховим рівнем керівництва, наукового і виробничого персоналу підрозділів СумДУ.

Візит фахівців ДП «НАЕК «Енергоатом» закінчився 25 червня позитивним висновком стосовно аудиту університету, з метою його оцінки як постачальника обладнання та послуг для ДП «НАЕК «Енергоатом».

За позитивними результатами аудиту СумДУ в липні цього року очікує отримання статусу схваленого постачальника обладнання та послуг для ДП «НАЕК «Енергоатом» з отриманням офіційного Рішення про вибір постачальника терміном на 3 роки (підтвердження статусу схваленого постачальника відбувається раз на 3 роки з обов’язковим проведенням аудиту ДП «НАЕК «Енергоатом»).

До відома. ДП «НАЕК «Енергоатом» є експлуатуючою організацією 4 атомних електростанцій з 15 діючими енергоблоками, 13 з яких – з реакторами ВВЕР-1000 та 2 – з реакторами ВВЕР-440. Частка генерації електроенергії ДП «НАЕК «Енергоатом» досягає 55-60% від загального об’єму енергогенерації України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: