Завантаження ...

На Сумщині шість із семи приймальних відділень лікарень уже добудовані

На Сумщині шість із семи приймальних відділень лікарень уже добудовані фото

Про це під час підсумкової прес-конференції повідомив голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома



Про це під час підсумкової прес-конференції повідомив голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома

«Коли постало питання фінансування будівництва приймальних відділень, необхідно було залучити додатково більше 20 млн грн. Я говорив з головою кожної територіальної громади, де розташовані ці лікарні. І ми домовилися, що територіальні громади виділяють кошти на ці об’єкти. Ми добудували 6 із 7 приймальних відділень», – розповів Василь Хома.

За його словами, шість із семи приймальних відділень уже готові, але ще не відкриті через об’єктивні причини. Справа в тому, що на комп’ютерні томографи, які поставили протягом минулого місяця, потрібно отримати сертифікат Державної інспекції ядерного регулювання. А для того необхідно, щоб ці КТ були офіційно встановлені, навчений персонал, отримані висновки радіолога, Держпродспоживслужби та енергетичний паспорт. Потім ще необхідно подати пакет документів в Державну архітектурно-будівельну інспекцію, а потім після видачі ДАБІ декларації, об’єкт приймається в експлуатацію. Це потребує часу. Тому вже невдовзі ці об’єкти будуть прийняті в експлуатацію.

«Проблема була лише по Глухівській міській лікарні. Там довелося переглядати проектно-кошторисну документацію. Її було скореговано у бік зменшення фінансування, –говорив Василь Хома. – І облдержадміністрація постійно на зв’язку з керівництвом Глухівської територіальної громади.Там працює компанія-підрядник. Тож робота йде. І невдовзі, завдяки програмі «Велике будівництво» Президента України Володимира Зеленського,Сумська область матиме сучасні приймальні відділення європейського класу».

Довідково. На Сумщині в рамках програми «Велике будівництво» було заплановано реконструкції 7 приймальних відділень в опорних лікарнях області: Конотопській ЦРЛ, Охтирській ЦРЛ, Роменській ЦРЛ, Шосткинській ЦРЛ, Глухівській міській лікарні, Сумській центральній міській клінічній лікарні, Сумській обласній клінічній лікарні (перепланування та реконструкція приміщень лікувального корпусу №1). Загальна кошторисна вартість усіх об’єктів становила майже 86, 6 млн гривень. Наразі вже готові 6 опорних відділень. В роботі залишається приймальне відділення Глухівської міської лікарні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: