Завантаження ...

СумДУ увійшов до складу Китайсько-Українського Університетського Альянсу

СумДУ увійшов до складу Китайсько-Українського Університетського Альянсу фото

23 червня відбулося четверте засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти між урядами України та Китайської Народної Республіки.



23 червня відбулося четверте засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти між урядами України та Китайської Народної Республіки.

У ньому взяли участь заступники міністрів освіти: з боку України – заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко та з боку Китаю – заступник Міністра освіти Тянь Сюєцзюнь.

У рамках онлайн-засідання Підкомісії було проголошено створення Китайсько-Українського Університетського Альянсу, до складу якого увійшли по 6 закладів вищої освіти від кожної країни. У числі українських ЗВО – Сумський державний університет. У ході онлайн-зустрічі відбулося підписання угоди про міжнародне співробітництво СумДУ з Аерокосмічним університетом м. Шеньян.

Учасники засідання обговорили питання щодо посилення співпраці між закладами вищої освіти України та Китаю, зокрема, обмін інформацією про нові інноваційні підходи в освітній галузі двох країн, проведення спільних заходів для обміну досвідом у контексті створення та функціонування нових платформ для дистанційного навчання в умовах пандемії, надання всебічної підтримки у вивченні мови, літератури та культури двох країн, а також перспективи розвитку академічної мобільності студентів, запровадження подвійних дипломів, подвійного керівництва науковими роботами, особливості навчання в магістратурі та аспірантурі.

Заступники Міністрів освіти обох країн відзначили високий рівень реалізації домовленостей, досягнутих за результатами Третього засідання Підкомісії і висловили сподівання на подальший розвиток і розширення двостороннього співробітництва.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: