Завантаження ...

У Сумах збиралась координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання

У Сумах збиралась координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання фото

Під головуванням заступника міського голови Станіслава Полякова провели вже друге в цьому році засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Сумській міській раді.



Під головуванням заступника міського голови Станіслава Полякова провели вже друге в цьому році засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Сумській міській раді.

Першим питанням на порядку денному стали результати роботи координайної ради за І квартал 2021 року.

Зокрема, заступник директора КУ «Центр учасників бойових дій» Олександр Ладика повідомив, що робота по створенню рекомендацій щодо розміщення меморіальних дошок триває – питання було опрацьоване на засіданні постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології, а управління архітектури та містобудування спільно з Центром УБД готує на сесію міської ради пропозицію по кількості дошок і коштів для їх встановлення та обслуговування.

Потому спеціаліст І категорії управління освіти і науки Богдан Філатов доповів про підсумки роботи з дітьми та молоддю в сфері національно-патріотичного виховання в умовах карантину та обмежувальних заходів за першу чверть поточного року.

Так, для учнів 8-10 класів закладів загальної середньої освіти проводились тематичні онлайн-зустрічі за участі освітян та представників міської організації ветеранів України; виховні години, літературні марафони, конкурс читців, виставки книг, різноманітні квести й вікторин з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі України; для учнів семи шкіл – фінальний етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в рамках відзначення 207-ї річниці від дня народження славетного Кобзаря тощо; з нагоди відзначення Дня українського добровольця - онлайн-марафон «Урок звитяги», зустрічі з ветеранами-добровольцями, патріотичні години; перегляд відеомарафону, виховні бесіди щодо 35-х роковин Чорнобильської катастрофи та інше.

Крім цього, організовано ряд онлайн-заходів з історії підпільно-партизанського руху: хвилини пам’яті, перегляд відеохронік, вікторини «Імена славетних партизан», «Сидір Ковпак», конкурси учнівських робіт «Дякуємо за життя», виховні години «Полум’я партизанської війни», «Шляхами великого рейду», «Герої на вмирають», «Чи легко бути героєм?», «Сумщина – край партизанський». У закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів організовано онлайн-виставку малюнків «76-ій річниці Перемоги у Другій світовій війні присвячується»; у шкільних бібліотеках створено віртуальні виставки літератури, присвячені Дню пам’яті та примирення та 76-й річниці перемоги над нацизмом.

Своєю чергою головний спеціаліст відділу молоді та спорту Сергій ЯНЧЕНКО поінформував щодо результатів конкурсу соціальних відеороликів «Я і Кобзар» до дня народження Тараса Шевченка, фотоконкурсу «Моя вишиванка» та співпраці КУ «Центр дозвілля молоді» та ГО «Молодий народний рух» з Національною скаутською організацією України «Пласт».

Потому отаман Сумської паланки міжнародної громадської організації «Козацтво запорізьке» Віктор ЛЯХ розповів про діяльність козацького гуртка на базі школи № 25 та виступив з ініціативою здійснювати вручення відповідних приписних посвідчень учням закладів загальної середньої освіти в урочистій атмосфері.

З метою національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, популяризації здорового способу життя у квітні 2021 року також організовували І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), додав Богдан Філатов.

Міський етап проводився в онлайн-режимі для двох вікових категорій учасників: 15-17 років (старша вікова група) та 11-14 років (середня вікова група) згідно з Планом проведення гри в 2020-2021 навчальному році. Серед змагань були конкурси «Відун», «Рятівник» (теоретичний етап), огляду інтернет-ресурсу, де висвітлювалася інформація щодо діяльності рою впродовж навчального року та книги звитяг.

Також у рамках підготовки до обласного етапу гри «Сокіл» («Джура») в травні в межах відбіркового туру обласного етапу відбулося онлайн тестуваня для роїв старшої та середньої вікових груп.

Щодо підготовки та проведення заходів з нагоди відзначення Дня Конституції України, 30-ї річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора України заступник міського голови Станіслав Поляков наголосив на необхідності розроблення ряду пропозицій.

Серед перших представники структурних підрозділів вже назвали проведення інформаційно-просвітницьких та виховних заходів для школярів з питань формування правової культури, виховання громадянської свідомості, поваги до Основного Закону України (години спілкування у формі квест-гри, гри-експресу, інтелектуального змагання; вікторини; виставки та конкурси малюнків; відеофлешмоби; бібліоподорожі; таборівки) з нагоди відзначення 25-ї річниці Конституції України.

До Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України – проведення конкурсу патріотичних відеороликів «Обличчя моєї Сумщини», участь у Всеукраїнській акції-флешмобі до Дня Незалежності України «Україна назавжди» в 2021 році», проведення естафети важливих справ позашкілля Сумщини «30 років ‒ 30 кроків» та вже традиційний парад вишиванок й виступи талановитої молоді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: