Завантаження ...

За сім днів Сумський рибоохоронний патруль задокументував 16 порушень

За сім днів Сумський рибоохоронний патруль задокументував 16 порушень  фото

У період з 03 по 09 червня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 03 по 09 червня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено два протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), 10 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено дев’ять од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено дев’ять од. заборонених знарядь лову та майже 20 кг водних біоресурсів. На ринках області виявлено незаконний продаж 5 кг риби. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 020 грн та накладено штрафів на суму 935 грн. Передано до суду три справи для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомила в. о. начальника Управління Олена Шеремереєвич.

Для прикладу, сьомого червня 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на р. Десна в с. Собич Шосткинського району. Громадянин добув за допомогою забороненого знаряддя – сіткою 1,5 кг риби: плітка – 12 екз. Сума збитку склала 1 020 грн.

На порушника складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано десять порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів знаряддями лову з гачками, що перевищують дозволену кількість (не більше п’яти) на одну особу та добування риби в заборонений нерестовий період. На порушників накладено штрафів на суму 935 грн.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами в місті Шостка виявлено незаконний продаж 5 кг водних біоресурсів. На реалізаторів оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Також оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна в Конотопському районі, згідно з яким вилучено сім сіток. У водне середовище випущено 12 кг водних біоресурсів.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: