Завантаження ...

На Сумщині триває поліцейська операція «Мак»

На Сумщині триває поліцейська операція «Мак»  фото

З 21 травня по 23 вересня 2021 року на території Сумської області поліцією проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "Мак".



З 21 травня по 23 вересня 2021 року на території Сумської області поліцією проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "Мак". Ця операція спрямована на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, на виявлення і перекриття каналів надходження наркотиків до споживача.

А також покликана не допустити витік у незаконний обіг наркотичної сировини, та спрямована на виявлення осіб, які займаються незаконними операціями з наркотичними засобами.

Працівники Національної поліції в Сумській області планують і регулярно проводять рейди, мета яких - обстеження як присадибних ділянок, так і земельних угідь загального користування на предмет виявлення нелегальних посівів маку та конопель.

Правоохоронці нагадують, що відповідно ст. 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 1800 до 8500 гривень або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Відповідно ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незаконний посів або незаконне вирощування маку чи конопель Закон передбачає накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 306 до 1700 гривен ) з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Працівники поліції закликають громадян більше часу і уваги приділяти своїм неповнолітнім дітям, адже, як свідчить практика, за останній час значно зросла кількість вживання наркотичних засобів саме підлітками та студентською молоддю.

Правоохоронці звертаються до всіх громадян з проханням не залишатися байдужими до проблеми наркотизації українського суспільства. І в разі виявлення випадків посіву, вирощування нарковмісних рослин, чи виготовлення наркотичної сировини – негайно сповіщати на цілодобову лінію «102».

Можливо, цим своїм вчинком ви попередите злочин і врятуєте від наркотичної залежності чиєсь молоде життя.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: