Завантаження ...

Представники міської влади зустрілися з жителями Добровільної

Представники міської влади зустрілися з жителями Добровільної фото

У четвер, 3 червня, представники міської влади провели зустріч із жителями мікрорайону Добровільна, головною метою якої було обговорення проблемних питань, що турбують місцеву громаду.



У четвер, 3 червня, представники міської влади провели зустріч із жителями мікрорайону Добровільна, головною метою якої було обговорення проблемних питань, що турбують місцеву громаду.

На зустрічі були присутні керуючий справами виконавчого комітету Юлія Павлик, заступники міського голови Тамара Іщенко та Станіслав Поляков, керівники управління охорони здоров’я, управління освіти і науки, Департаменту інфраструктури міста, відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», депутати міської ради.

Одним із основних на зустрічі порушувалося проблемне питання забезпечення якісного транспортного забезпечення мікрорайону. Зокрема, його жителі вимагали додати комунального транспорту, повернувши маршрут № 64А «Добровільна–Центральний ринок», який обслуговувало КП «Електроавтотранс». Керуючий справами виконавчого комітету Юлія Павлик повідомила, що за дорученням міського голови, вже з понеділка, 8 червня, рух комунального транспорту за цим напрямком буде відновлено. Автобуси курсуватимуть на маршруті в тестовому режимі зранку та ввечері у пікові години. Упродовж наступних кількох днів складуть графік руху, який розмістять на зупинках. Також посадовець розповіла, що візьме під особистий контроль питання належного виконання зобов’язань приватним перевізником, який обслуговує маршрут № 9 «Добровільна–Прокоф’єва».

Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко додав, що з перевізниками опрацювали питання дотримання відповідних інтервалів руху між автобусами.

У продовження цієї теми Юлія Павлик розповіла, що міська влада звернулась до відповідних органів із проханням збільшити дозволену кількість пасажирів у громадському транспорті, що сприятиме покращенню ситуації у сфері перевезень.

Не оминули на зустрічі й питання створення в мікрорайоні амбулаторії та відкриття аптеки. Щодо першого, начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко пояснила, що вибіркове опитування жителів Добровільної медичними працівниками, учасниками якого стали 300 людей, засвідчило, що, у випадку створення робочого місця для лікаря «первинки» в мікрорайоні, лише 1% респондентів згоден перейти до нього. За таких умов, зауважила вона, створювати амбулаторію недоцільно, адже, за умовами медичної реформи Національна служба здоров’я фінансує лише той медичний заклад, де лікарі уклали 1800 декларацій із населенням. Щодо відкриття аптеки, Тамара Іщенко зазначила, що з даного питання провели нараду під головуванням міського голови Олександра Лисенка, за підсумками якої керівникам аптечних мереж направили листи з пропозицією розглянути можливість відкриття закладів із продажу лікарських препаратів у віддалених мікрорайонах, у тому числі на Добровільній.

Порушили місцеві жителі перед посадовцями нагальне питання ремонту доріг. Як зауважив Директор департаменту інфраструктури міста Олександр Журба, нещодавно міська рада ухвалила рішення що стосується розвитку приватного сектору на 2021-2023 роки. За нею передбачається спрямування на потреби таких територій, у тому числі, на ремонт доріг, не менше 20% загального обсягу фінансування, передбаченого в бюджеті Сумської громади на відповідну програму. Найближчим часом за дорученням міського голови фахівці проведуть комплексне обстеження доріг і тротуарів у приватному секторі для з’ясування найбільш проблемних ділянок.

Підсумовуючи зустріч із жителями Добровільної, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Павлик наголосила, що міська влада завжди готова будувати партнерські відносини з мешканцями усіх мікрорайонів громади, допомагаючи у вирішенні їх проблемних питань відповідно до повноважень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: