Завантаження ...

На Сумщині презентували буклет про спортивну біографію Володимира Голубничого з нагоди 85-річчя спортсмена

На Сумщині презентували буклет про спортивну біографію Володимира Голубничого з нагоди 85-річчя спортсмена фото

До буклета «Фотохроніка спортивної біографії» увійшли фотографії дворазового Олімпійського чемпіона з легкої атлетики, Почесного громадянина Сум.



До буклета «Фотохроніка спортивної біографії» увійшли фотографії дворазового Олімпійського чемпіона з легкої атлетики, Почесного громадянина Сум. Провела презентацію Сумська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». Видання присвятили 85-річчю спортсмена, яке Володимир Голубничий відзначає 2 червня

У святі взяли участь представники влади, фізкультурно-спортивних організацій, друзі, колеги та вихованці ювіляра.

Під час презентації начальник управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації Євген Походня, зокрема, зазначив: «Честь та повага, з якою ставляться до нашого видатного земляка в усьому світі, є прикладом для наслідування цілим поколінням спортсменів. Я пишаюся, що знайомий з такою величною особистістю, як Володимир Голубничий».

Численні гості ділилися спогадами про події з життя спортсмена та його неоціненним вагомим впливом на їх долі. Загалу також був продемонстрований фільм про Володимира Голубничого.

Самого спортсмена на заході не було, за станом здоров’я.

Довідково. Володимир Степанович Голубничий – дворазовий чемпіон Олімпійських ігор, легендарний майстер спортивної ходьби, рекордсмен, володар чотирьох олімпійських нагород, учасник п’яти Олімпіад, кавалер Міжнародного Олімпійського ордену, член Зали Слави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, почесний громадянин міста Суми, кращий скороход ХХ століття.

Перший буклет зі світлинами Володимира Голубничого видали 10 років тому – на 75-річчя спортсмена. Повторити видання було бажанням ювіляра.

Буклет «Фотохроніка спортивної біографії» видали накладом 500 екземплярів. Поки їх планують роздавати спортсменам на змаганнях. Наприклад, примірники отримають учасники Олімпійського дня 23-го червня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: