Завантаження ...

СумДУ розширює співпрацю з Турецькою Республікою

СумДУ розширює співпрацю з Турецькою Республікою фото

27 травня у рамках робочого візиту Сумський державний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере



27 травня у рамках робочого візиту Сумський державний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере разом із радником з питань освіти Умітом Єлдизом та другим Секретарем Посольства Айше Айдоглу.

Спершу в Конгрес-центрі СумДУ відбулась зустріч турецької делегації з головою облдержадміністрації Василем Хомою, а затим у головному кампусі університету представники турецького посольства поспілкувались з адміністрацією та студентами-співвітчизниками, які навчаються в нашому закладі.

Як повідомив ректор СумДУ Василь Карпуша під час офіційної частини, загалом в закладі наразі навчається близько 2 тисяч іноземних студентів, з яких більше сотні – із Туреччини. Переважно турецькі студенти здобувають освіту за медичними спеціальностями.

Ректор наголосив, що серед пріоритетів університету – подальша його інтернаціоналізація та залучення більшої кількості іноземних студентів до здобуття освіти в Сумському державному університеті.

Наразі СумДУ має потужні партнерські зв’язки з університетами Туреччини. Про це розповів начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко.

«Наше співробітництво з університетами Туреччини розпочалось ще наприкінці 90-років. Наразі у нас є 10 університетів-партнерів. В основному ми співпрацюємо з ними в рамках Програми Європейського Союзу Еразмус+, Уряду Туреччини «Мевлана», реалізовуємо спільні наукові та освітні проєкти», - зазначив Костянтин Кириченко.

Пан Ягмур Ахмет Гюльдере висловив зацікавленість у розвитку освітніх зв’язків Туреччини з Україною в освітній сфері. У цьому аспекті співпраця з Сумським державним університетом є перспективною, оскільки заклад забезпечує надання якісної освіти. Певною мірою переконатися в цьому турецька делегація мала можливість, ознайомившись з сучасною навчальною базою, зокрема, технологічними новаціями бібліотеки СумДУ та навчально-дослідницької лабораторії «Ulab», а також поспілкувавшись зі студентами-співвітчизниками. Тож пан Посол і радник з питань освіти Посольства Туреччини висловили намір усіляко сприяти поглибленню партнерства їхньої країни з СумДУ, зокрема, інформаційно, аби якомога більше абітурієнтів дізналися про перспективи здобуття освіти в нашому закладі, що відкриває можливості для подальшої успішної кар’єри.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: