Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 31 травня 2021

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 31 травня 2021 фото

У Сумах за останній тиждень мобільні групи з контролю за дотриманням карантину на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність, перевірили 475 таких.



У Сумах за останній тиждень мобільні групи з контролю за дотриманням карантину на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність, перевірили 475 таких.

Перевірки в кафе, магазинах, аптеках, закладах побутового обслуговування, транспортних засобах, які перевозять пасажирів тощо, проводились за інформацією начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслава Кононенка, у період з 21 по 27 травня.

За грубе порушення карантинних заходів, ігнорування маскового режиму тощо складено сім протоколів за статтею 42 і 39 за статтею 44-3 КУпАП (з них сім – на водіїв автобусів).

Для посилення контролю щоденно працювали військовослужбовці військової частини 3051 Національної гвардії України для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади в складі 20 мобільних груп, які за аналізований період провели 82 профілактичних бесіди та разом з представниками поліції склали три протоколи про адмінправопорушення та за статтею 44-3 КУпАП.

Притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину 24 особи, розповів заступник начальника Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Олександр Дідусьов, а загалом складено 269 протоколів.

Серед об'єктів сфери торгівлі та громадського харчування минулого тижня провели ряд рейдів, повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег Дубицький, обстежили вісім підприємств та склали сім протоколів за статтею 42 КУпАП.

Найчастішими порушеннями Олег Дубицький назвав недотримання суб’єктами господарювання правил прибирання приміщень, кратність використання захисних масок та невідповідність їх носіння, непроведення температурного скринінгу серед працівників. Зважаючи на це, з адміністраціями проводилась посилена інформаційно-роз’яснювальна робота.

Своєю чергою з 24 по 28 травня членами тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції у міському пасажирському транспорті, поінформував начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко, було проведено контрольні перевірки на дотримання перевізниками карантинних вимог на трьох підприємствах (ТОВ «Престиж Лайн», ТОВ «Сумипастранс» та ФОП Олійник А. Г.). Перевізникам надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів в захисних масках.

Разом із тим, 25 травня був здійснений контроль проведення дезінфекції міського пасажирського транспорту на маршрутах №№ 2, 6, 19, 20, 52 та оглянуто 21 автобус, а 26 травня контролюючі органи перевірили маршрути №№ 3, 4, 12, 20 та оглянули 19 автобусів.

Так, було встановлено, що дезінфекція салонів транспортних засобів проводиться згідно з графіками. Водночас надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів тільки в захисних масках та проведення дезінфекції робочої зони не рідше ніж три рази на день.

Підсумовуючи, міський голова Олександр Лисенко наголосив на необхідності продовження здійснення таких перевірок, а також повідомив про опрацювання питання можливості збільшення дозволеної до перевезення кількості пасажирів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: