Завантаження ...

Посол Туреччини в Україні зустрівся з адміністрацією та студентами СНАУ

Посол Туреччини в Україні зустрівся з адміністрацією та студентами СНАУ фото

27 травня з робочим візитом на Сумщині перебуває Посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере разом із своїм радником Умітом Єлдизом.



27 травня з робочим візитом на Сумщині перебуває Посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере разом із своїм радником Умітом Єлдизом.

Попри насичений графік, пан Гюльдере завітав і до Сумського національного аграрного університету, де провів робочу зустріч з адміністрацією та студентами університету. Під час офіційної частини ректор СНАУ Володимир Ладика коротко презентував можливості університету, зосередившись зокрема на пріоритетних напрямках роботи вишу: інтернаціоналізація освіти та співпраця з бізнесом.

«Співпраця з Туреччиною в плані вищої освіти для нас дуже актуальна. Особливо за напрямком містобудування та дорожного будівництва. Будівництво доріг для нас новий напрям і ми маємо надію, що ми відкриємо таку спеціальність, адже саме цей напрямок свого часу був дуже запитуваний серед турецьких студентів», – зазначив Володимир Ладика.

Продовжив презентацію проректор з науково-педагогічної та міжнародної діяльності Микола Соколов, який розповів про умови навчання та життя студентів, а також їхні успіхи у навчанні. За його словами, після послаблення карантину студенти з Туреччини знову починають виявляти інтерес до навчання в СНАУ. Так, на 2021-2022 навчальний рік СНАУ вже запросив на навчання 20 турецьких студентів. Цьому сприяє зручність розташування університету та його побудова за типом кампусу, коли вся необхідна інфраструктура розташована поблизу. Крім того, як відзначають самі турецькі студенти, СНАУ має кращі гуртожитки в місті Суми.

Не менш важливо для іноземних громадян і якість освіти. Оскільки ряд освітніх програм СНАУ мають міжнародну акредитацію, довіра до університету в плані якості викладання досить висока. «Україна вже перейшла психологічний рубіж і визначила свій курс. Тому вимоги для отримання акредитації досить високі. Тому наша освіта цілком відповідає світовому рівню», – пояснив ректор СНАУ.

Що ж стосується співпраці з Туреччиною, СНАУ вже має ряд партнерських відносин з університетами цієї країни. Про це розповіла керівниця проєктного сектору, старший науковий співробітник науково-дослідної частини, координаторка проєктів програми Erasmus+ Олена Мельник. Серед іншого вона звернула увагу на проєкт Erasmus+ InterADIS, присвячений інтеграції іноземних студентів в український культурний та освітній простір.

На завершення візиту Посол Туреччини Ягмур Ахмет Гюльдере зустрівся із турецькими студентами, з якими він поспілкувався турецькою мовою. До слова, мовне питання також обговорювалося. Дипломати та науковці обговорили можливості додаткового вивчення англійської мови для турецьких студентів та турецької мови – для викладачів СНАУ, які можуть викладати в університетах-партнерах Туреччини.

«Ми, як посольство, активно співпрацюємо з регіонами. Адже офіційні стосунки між державами – це добре, і ми маємо ряд форумів на найвищому рівні. Однак підключати регіони також потрібно. Тому ми вирішили поїхати у тур Україною, щоб зустрітися з представниками турецького бізнесу в Україні, університетами, мерами, губернаторами і зрозуміти, що ми можемо зробити разом. Співпраця з бізнесом, те що ви робите у СНАУ, – це критично важливо. Також ми раді почути, що у вас уже налагоджені партнерські зв’язки з турецькими університетами. Адже сільське господарство є перспективним напрямком україно-турецьких стосунків. Тому ми будемо раді співпраці», – підсумував пан Ягмур Ахмет Гюльдере.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: