Завантаження ...

Сумські прикордонники затримали росіянина, який вдруге порушив український кордон

Сумські прикордонники затримали росіянина, який вдруге порушив український кордон фото

Порушника-рецидивіста затримали прикордонники Сумського загону. З документів затриманий мав лише військовий квиток радянського зразка.



Порушника-рецидивіста затримали прикордонники Сумського загону. З документів затриманий мав лише військовий квиток радянського зразка.

Українські прикордонники перепинили порушника, який незаконно перетнув російсько-український кордон, неподалік від села Грабовське, що на Сумщині. Затриманий назвався громадянином РФ та заявив, що хоче постійно проживати в Україні. Щоправда бажання поважати українські закони громадянин сусідньої країни не демонстрував. Як з’ясувалося, він незаконно перетнув кордон свідомо. Свої дії з вкрапленням нецензурної лексики аргументував так:

«У 2018-му році я також переходив незаконно кордон. Мене затримали, і застосували заборону в’їзду в Україну. А як же я можу не в’їхати, якщо я тут народився, охрестився, в армію звідси пішов, і, врешті #** в тюрмі 25 років відсидів»…

У 2018 році цього чоловіка дійсно вже затримували за незаконне перетинання українського кордону. Щоправда, тоді він мав з собою паспорт громадянина РФ. Три роки тому його притягнули до адміністративної відповідальності, після чого порушнику заборонили в’їзд в Україну на п’ять років. Тепер порушнику кордону загрожує адмінвідповідальність та заборона в’їзду в Україну на 10 років. Але є ймовірність залишитися в Україні, щоправда – у в’язниці. Адже за фактом затримання прикордонники направили в компетентні органи про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332-2 (Незаконне перетинання державного кордону України) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до трьох років за незаконне перетинання українського кордону особою, якій заборонено в’їзд на територію України.

Східне регіональне управління ДПСУ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: