Завантаження ...

Сумські депутати – за прозору та чесну малу приватизацію

Сумські депутати – за прозору та чесну малу приватизацію фото

Сумські обранці під час чергової сесії міської ради ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо необхідності прийняття законопроєктів малої приватизації, які усувають штучні бюрократичні перешкоди



Сумські обранці під час чергової сесії міської ради ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо необхідності прийняття законопроєктів малої приватизації, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів державної та комунальної власності.

Наголошуючи на нагальній необхідності чесної та прозорої приватизації, сумський депкорпус зазначає, що це дозволить підняти з руїн покинуті підприємства, привести до ладу занедбані приміщення і довгобуди, запустити економіку, створити робочі місця та залучити додаткові кошти до місцевих та державного бюджетів.

«На наших очах занепадають колись працюючі підприємства. Руїнами стають державні склади та санаторії. Школи та гуртожитки, що за всі 30 років незалежності так ніхто і не добудував, перетворюються на купи сміття. І дуже часто такі об’єкти стають головним болем саме місцевої влади. Тому ми як представники громад зацікавлені, щоб за допомогою малої приватизації вирішити питання довгобудів і занедбаних приміщень, запустити економіку, дати людям роботу у себе вдома, щоб вони не виїжджали за кордон, залучити додаткові кошти до місцевих бюджетів», – зазначають обранці.

Змінити ситуацію у сфері малої приватизації, на їхню думку, допоможе ухвалення Верховною Радою України пакету законопроєктів № 4572, № 4573, № 4574 і № 4575, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державно, так і комунальної власності.

Сумські обранці виступають і за те, щоб усі 100% коштів від приватизації комунального майна, за загальним правилом, спрямовувалися до місцевих бюджетів. Також депутати закликають парламент передбачити в новому законодавстві правило, за яким 10% коштів від приватизації державного майна надходитиме в бюджет громади, на території якої знаходиться актив.

«Вважаємо, що це справедливий підхід, оскільки занедбане державне майно часто стає проблемою конкретної громади, в якій воно знаходиться. Тому держава має розділити з місцевою владою не лише шкоду, а й потенційні вигоди від державної власності. – йдеться в документі.

Водночас депкорпус вважає за необхідне зберегти контроль держави над підприємствами і активами, які мають стратегічний характер, належать до об’єктів критичної інфраструктури, оборони або мають важливе значення для народу України, а їхній статус і надалі має захищатися на рівні закону,

Проєкт рішення було підтримано – «за» проголосували 24 представники депутатського корпусу із 35 присутніх.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: