Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль викрив порушників, які завдали збитків на загальну суму понад 23 тис. гривень

Сумський рибоохоронний патруль викрив порушників, які завдали збитків на загальну суму понад 23 тис. гривень  фото

26 травня 2021 року рейдовою групою Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення правил рибальства. Так, близько 06 години на водоймі поблизу с. Лісне Охтирського району виявлено двох громадян



26 травня 2021 року рейдовою групою Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення правил рибальства.

Так, близько 06 години на водоймі поблизу с. Лісне Охтирського району виявлено двох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів на гумовому човні за допомогою заборонених знарядь лову – шістьох сіток.

У такий спосіб їм вдалося спіймати близько 12 кг риби: плітки – 20 екз., лина – 12 екз., окуня – 9 екз., щуки – 1 екз. та карася золотого – 28 екз., занесеного до Червоної книги України.

Збитки, завдані рибному господарству, складають 12 861 гривень.

На осіб оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та за ст. 90 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучені до рішення суду.

Цього ж дня в ході рибоохоронного рейду рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення правил рибальства на Косівщинському водосховищі.

Близько 08 години виявлено порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою заборонених знарядь – трьох сіток. У такий спосіб йому вдалося виловити близько 13 кг водних біоресурсів: карась сріблястий – 52 екз., лящ – 17 екз., сазан – 13 екз.,окунь – 3 екз, лин – 1 екз. та раків – 7 екз. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 8 100,50 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. На місце події були викликані представники поліції для відкриття кримінального провадження. Знаряддя лову та водні біоресурси вилучені до рішення суду.

Годиною пізніше на цій же водоймі затримано порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів методом «багріння». У такий спосіб впіймав ляща -1 екз. вагою 0,3 кг. Завдані збитки у сумі 170 грн.

Також цього дня викрито грубе порушення Правил рибальства на р. Псел у м. Суми. Громадянин за допомогою трьох «екранів» добув 20 екз. плітки та по 2 екз. краснопірки та окуня, загальною вагою 2 кг. Завдано збитків у розмірі 1 870 грн.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за незаконно виловлений екземпляр щуки становить 340 грн, сазана – 306 грн, ляща – 170 грн, лина – 119 грн, плітки – 85 грн, краснопірки – 68 грн., карася сріблястого та окуня – по 17 грн, рака – 25,5 грн.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: