Завантаження ...

Податківцями Сумщини викрито схему виводу обігових коштів агропідприємством у тіньовий сектор економіки

Податківцями Сумщини викрито схему виводу обігових коштів агропідприємством у тіньовий сектор економіки фото

Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє, що відділом боротьби з відмиванням доходів виявлена схема виводу обігових коштів зазначеного підприємства у тіньовий сектор економіки.



Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє, що відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ спільно з управлінням Служби безпеки України в Сумській області в ході дослідження матеріалів фінансово-господарської діяльності державного підприємства агропромислового комплексу виявлена схема виводу обігових коштів зазначеного підприємства у тіньовий сектор економіки.

Так, службовими особами підприємства протягом 2019-2020 років було здійснено документальне оформлення фінансово-господарських операцій щодо придбання насіння соняшнику невідомого походження, а також придбання робіт із внесення мінеральних добрив з ознаками нереальності їх фактичного здійснення, що може призвести до розтрати коштів державного підприємства в розмірі 10 млн гривень.

За даними матеріалами Головним слідчим управлінням Національної поліції проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Наразі проводяться оперативно-слідчі заходи, у тому числі обшуки.

Пресслужба ГУ ДПС у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: