Завантаження ...

СНАУ та Сумська міськрада підписали меморандум щодо озеленення

СНАУ та Сумська міськрада підписали меморандум щодо озеленення фото

У Сумах триває впровадження концепції «Місто в парку». 24 травня відбулося підписання Меморандуму між Сумською міською радою, Сумським національним аграрним університетом та обласним Управлінням лісового та мисливського господарства щодо озеленення міста.



У Сумах триває впровадження концепції «Місто в парку». 24 травня відбулося підписання Меморандуму між Сумською міською радою, Сумським національним аграрним університетом та обласним Управлінням лісового та мисливського господарства щодо озеленення міста.

Участь у підписанні взяли міський голова Олександр Лисенко, ректор СНАУ Володимир Ладика, та заступник начальника Управління лісгоспу Леонід Бут.

Як відзначив очільник міста Олександр Лисенко, підписання цього Меморандуму стане ще одним кроком у формуванні сталої політики озеленення. «Сьогодні ми закріплюємо на папері свої наміри, своє бачення щодо політики озеленення в м. Суми. І дуже приємно, що ініціатором цього кроку став Сумський національний аграрний університет. Бо ми хочемо, щоб це було правильно, з науковим підходом, і не на один рік. Сьогодні просто заміна дерев вже не актуальна. Ми маємо діяти комплексно», – зауважив міський голова.

У Сумському НАУ переконані, що знають, як успішно реалізувати проєкт «Місто в парку». «СНАУ давно працює над озелененням і робить це успішно. Наша робота повинна привести до збільшення комфорту для наших громадян. Найголовніше, щоб ми змогли залучити до цього усю громаду – школи, коледжі, університети. «Місто в парку» – це не просто бренд. Це можливість перетворити Суми на велику екологічну наукову лабораторію з прикладним підходом», – сказав ректор університету Володимир Ладика.

Оскільки місто Суми має багато зелених насаджень, які потенційно можуть перетворитися зони відпочинку у кожному районі міста. Це особливо важливо для маломобільних груп населення, як то люди поважного віку, матусі з візочками чи маленькими дітьми, люди з особливими потребами. Щоб якісно забезпечити видове наповнення проєкту рослинами, до його реалізації долучилося обласне Управління лісового і мисливського господарства. «Лісівники раді долучитися до підписання цього Меморандуму. Переконані, що разом можемо зробити м. Суми найзеленішим містом України», – підсумував заступник начальника Управління Леонід Бут.

До робочої зустрічі, під час якої відбулося підписання Меморандуму, долучилися також директор Департаменту інфраструктури міста Олександр Журба, директорка Департаменту фінансів Світлана Липова, а також один з ініціаторів програми озеленення в Сумах, депутат Сумської міськради Олександр Зименко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: