Завантаження ...

Розроблене у СНАУ молоко А2 надійшло у масове виробництво

Розроблене у СНАУ молоко А2 надійшло у масове виробництво фото

На Ічнянському заводі сухого молока і масла запустили першу в Україні лінію з виготовлення молока А2



На Ічнянському заводі сухого молока і масла запустили першу в Україні лінію з виготовлення молока А2

Утім, для людей, які чутливі до молочного білка казеїну, це не просто подія. Це шанс на збалансований раціон, а отже, і на збереження здоров’я. За підрахунками експертів таких людей в Україні близько 30%. Це і маленькі діти, і люди поважного віку, і просто ті, хто має чутливу травну систему і відчуває дискомфорт після вживання молочної продукції. У цей день всі вони стали на крок ближче до повноцінного здорового харчування.

Перша в Україні промислова лінія з виробництва «лагідного» молока відкрилася на Ічнянському заводі сухого молока та масла, що на Чернігівщині. Рік тому генеральний директор господарства «Ічнянське», що постачає молоко для заводу, Віктор Кияновський підтримав ідею науковців Сумського національного аграрного університету по відокремленню корів з генотипом А2, які і дають те саме «янгольське» молоко. Дослідивши стадо, виявили, що майже половина (330 із 700) корів мають потрібний генотип.

У планах Ічнянського заводу сухого молока і масла запустити серію ультрапастеризованого молока, щоб покрити більш віддалені ринки і безпечним молоком могли ласувати люди з усіх куточків України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: