Завантаження ...

На Сумщині стартувала акція з впорядкування культурно-туристичного маршруту

На Сумщині стартувала акція з впорядкування культурно-туристичного маршруту фото

Сьогодні за участю заступника голови облдерж- адміністрації Вікторії Медвідь у с. Кияниця відбулась молодіжна акція з впорядкування культурно-туристичного маршруту спадщиною Ліщинських.



Сьогодні за участю заступника голови облдержадміністрації Вікторії Медвідь у с. Кияниця відбулась молодіжна акція з впорядкування культурно-туристичного маршруту спадщиною Ліщинських. Зазначена акція є складовою проєкту «Культурно-туристичний маршрут спадщиною Ліщинських», що став переможцем у спільному конкурсі проєктів соціальної дії для молоді у рамках співпраці з програмою Британськоїї ради в Україні. Відкриття зазначеного маршруту заплановане на серпень 2021 року

Сьогодні дали старт реалізації проєкту «Культурно-туристичний маршрут спадщиною Ліщинських». У рамках його втілення на локальному рівні буде розроблено новий та удосконалено існуючий культурно-туристичний маршрут у с. Кияниця на території маєтку Ліщинських.

У результаті проєкту буде встановлено 10 вказівників, 5 інформаційних стендів, 5 смітників, 4 лавки. Також буде висаджено 126 декоративних дерев та чагарників (більшість цих видів використовували при закладанні парку). Це підвищить рівень знань з історії Сумського регіону серед населення. Стане зоною для комфортного рекреаційного відпочинку.

Загальний бюджет проєкту – 86 843,95 грн. Із них фінансування від управління молоді та спорту облдержадміністрації – 29 530,00 грн, від Британської Ради – 27 710,20 грн, власний внесок ініціаторів проєкту – 29 603,75 грн.

Участь у акції взяли також представники та учні Новосічанської загальноосвітньої школи, представники управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Юнаківської сільської ради та медіа-центру Сумського національного аграрного університету.

На глобальному рівні реалізація такого проєкту об'єднає зусилля органів державної влади та органів місцевого самоврядування, представників туристичного бізнесу, інших галузей економіки та інститутів громадського суспільства для популяризації України у світі і формування іміджу України як країни, привабливої для зеленого (екологічного) туризму.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: