Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу чотири боєприпаси знешкоджено, ще п’ять виявлено

На Сумщині за минулу добу чотири боєприпаси знешкоджено, ще п’ять  виявлено фото

13 травня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження одного 122 – мм та двох 76-мм артилерійських снарядів, а також одного реактивного снаряду М-13.



13 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження одного 122 – мм та двох 76-мм артилерійських снарядів, а також одного реактивного снаряду М-13. Боєприпаси раніше були виявлені на Охтирщині, Роменщині, Лебединщині та Білопільщині. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

13 травня, о 13:00 на відкритій території с. Комишівка, Охтирського району виявили одну 82-мм мінометну міну. «Відголосок» часів минулих війн знаходився на відстані до 20 м від житлових будинків.

Цього ж дня, о 15:20, на відстані до 1 км від осель громадян м. Конотоп, в полі місцевий житель натрапив на 75 – мм артснаряд.

Після цього, о 17:20 та 17:40 на присадибній ділянці у м. Лебедин та у лісі с.Гірки, що на Лебединщині, на відстанях до 10 м і до 1,7 км від житлових будинків, місцеві мешканці знайшли два артилерійські снаряди калібром 76-мм та 45-мм, а також ручну гранату РГД-1.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: