Завантаження ...

На Сумщині проводяться навчальні збори підрозділів Сумської бригади територіальної оборони

На Сумщині проводяться навчальні збори підрозділів Сумської бригади територіальної оборони фото

Участь у відкритті зборів з військово- зобов'язаними та резервістами 117 бригади територіальної оборонивзяв голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома



Участь у відкритті зборів з військовозобов'язаними та резервістами 117 бригади територіальної оборонивзяв голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома

«Відповідно до Плану підготовки Збройних Сил України в період з 12 до 26 травня під керівництвом Головнокомандувача Збройних Сил України на території нашої області проводяться навчальні збори підрозділів Сумської бригади територіальної оборони, – зазначив Василь Хома. – Враховуючи «жовтий» рівень терористичної загрози та прикордонний статус Сумської області, нам, як нікому, потрібно завжди бути готовими стати на захист власного дому, родини».

За його словами, головною метою навчань є удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок резервістів та військовозобов’язаних Сумської бригади територіальної оборони, відпрацювання їх на реальних об’єктах.

«Під час навчань ви матиме можливість відпрацювати практичні питання з охорони та захисту державного кордону; виконання завдань з контролю населених пунктів; охорони критичних об’єктів; несення служби на блокпостах, контролю населених пунктів; боротьби з диверсійно-розвідувальними силами та антидержавними незаконно утвореними збройними формуваннями, – наголосив голова облдержадміністрації. – Впевнений, що ці навчання допоможуть вам удосконалити військові навички. Тому що важливо в бою для офіцера грамотно вибудувати роботу підрозділу, а для військового – зберегти своє життя. Бажаю вам успіхів».

Під час урочистостей з нагоди відкриття відбулася церемонія прийняття військової присяги особовим складом управління 117 бригади територіальної оборони.

Для кожного з військових та резервістів такі навчання – це шанс продемонструвати не лише мужність і витривалість, а й військову згуртованість, єдність і готовність захищати свою родину.

«Ці навчання дуже потрібні. Адже під час зборів кожен вдосконалить навички та знання з військової справи, – розповів заступник роти зв’язку лейтенант Юрій Дудка. – Ми вкотре маємо продемонструвати тим, хто по той бік кордону, свою силу, міць та злагодженість».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: