Завантаження ...

На Сумщині поліцейські задокументували дії чоловіка, який пропонував їм хабаря

На Сумщині поліцейські задокументували дії чоловіка, який пропонував їм хабаря фото

Чоловік, відносно якого на початку травня поліцейські склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом в стані сп’яніння, прийшов до адміністративної будівлі



Чоловік, відносно якого на початку травня поліцейські склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом в стані сп’яніння, прийшов до адміністративної будівлі поліції у Середина – Буді та запропонував правоохоронцям викупити у них адміністративний протокол за 10 000 гривень. Поліцейські задокументували цей факт та відкрили відносно нього ще й кримінальне провадження.

У перших числах травня, під час патрулювання міста Середина – Буда, співробітники сектору реагування патрульної поліції побачили автомобіль «RENAULT Kangoo», який рухався з порушенням Правил дорожнього руху. Правоохоронці зупинили даний транспортний засіб.

За кермом легковика перебував 35-річний місцевий житель, який за зовнішніми ознаками перебував в стані алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду на стан сп’яніння водій відмовився, проте, у присутності двох понятих, на нього був складений адміністративний протокол за ознаками ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Цей факт отримав продовження, коли за кілька днів чоловік прийшов до адміністративної будівлі поліції. Останній з порога заявив начальнику сектора реагування патрульної поліції, що хоче викупити адміністративний протокол, складений відносно нього поліцейськими. Мовлять, не направляйте документ до суду, а за це я вам заплачу 10 000 гривень.

Здивований такою поведінкою правопорушника, поліцейський попередив чоловіка про кримінальну відповідальність, проте той наполягав на своїй пропозиції.

Цей факт правоохоронці задокументували та відкрили відносно чоловіка кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: