Завантаження ...

На Сумщині триває Тиждень безпеки дорожнього руху

У рамках Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, що проходить на Сумщині, відбудуться заходи державного контролю



У рамках Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, що проходить на Сумщині, відбудуться заходи державного контролю

Зокрема, мова йде про державний нагляд за виконанням правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та дотриманням перевізниками законодавства у сфері автомобільного транспорту та за місцями виконання робіт на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, їх облаштуванням відповідно діючих нормативів.

Будуть також стежити за виконанням умов для отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом.

Перевірять і наявність дорожніх знаків та інформаційних панно у місцях концентрації ДТП та ділянок з підвищеною аварійністю.

Контролюватимуть також стан здоров’я водіїв, шляхом проведення обов’язкових щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв та підвищенням рівня професійної компетентності медичних працівників, що мають право їх проводити.

Заходи державного контролю відбудуться і за виконанням керівниками автопідприємств вимог щодо обов’язкового проходження водіями періодичного навчання навичкам надання першої домедичної допомоги потерпілим внаслідок ДТП.

Нагадаємо, що у цьому році він присвячений темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму.

Гасло Тижня #StreetsForLife#Love30 проголошує запровадження обмеження швидкості до 30 км/год в містах, бо учасниками дорожнього руху є не лише автомобілі, а й пішоходи, велосипедисти та діти, а отже всі ми є ключем безпечної транспортної системи. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: