Завантаження ...

У квітні 2021 року інспекторами Сумської рибоохорони проведено 11 рейдів

У квітні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 11 рибоохоронних рейдів та викрито 83 порушень природоохоронного законодавства, з яких 27 – грубих.



У квітні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 11 рибоохоронних рейдів та викрито 83 порушень природоохоронного законодавства, з яких 27 – грубих. Також складено 20 протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), шість - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), три – за ст. 85-1 КУпАП (незаконне зберігання та продаж заборонених знарядь лову), один - за ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України).

Оформлено 26 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 143 од. заборонених знарядь лову.

«Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 8 803 грн. На порушників накладено 8,6 тис. грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 192 од. заборонених знарядь лову та 251 кг водних біоресурсів. Передано до судів 37 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомив начальник Сумського рибоохоронного патруля Олександр НЕПОЧАТОВ.

Для прикладу: дев’ятого квітня 2021 року зафіксовано грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Вищевеселе Киріківської ОТГ Охтирського району. Двоє чоловіків двома сітками добули 106 екз. карася сріблястого, загальною вагою 14 кг. Збитки становлять 1 802 грн.

10 квітня рибінспектори виявили на водоймі в с. Новоандріївка Білопільської ОТГ Сумського району рибака, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів за допомогою 9 од. сіток. У такий варварський спосіб він добув 105 екз. карася сріблястого та краснопірку, загальною вагою більше 20 кг. Завдано збитків у розмірі 1 853 грн.

17 квітня держінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Малий Бобрик Сумського району. Двоє громадян на гумовому човні за допомогою трьох сіток у заборонений нерестовий період добули 44 екз. карася сріблястого, загальною вагою 4 кг. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 748 грн.

19 квітня на водоймі в с. Пекарі Конотопського району рибалка добував рибу забороненим знаряддям – сіткою. У такий спосіб виловив 10 екз. карася сріблястого, загальною вагою 1 кг. Сума збитку склала 170 грн.

Аналогічне порушення Правил рибальства зафіксоване в с. Довжик Охтирського району. Громадянин за допомогою сітки добув 10 екз. карася сріблястого, загальною вагою 2 кг. Сума збитку склала 170 грн.

22 квітня держінспекторами викрито грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Боромля Охтирського району. Громадянин за допомогою двох сіток добув 2 екз. червонокнижного золотого карася, загальною вагою 1 кг та 3 екз. плітки, загальною вагою 1 кг. Завдано збитків у розмірі 915 грн. На особу складено протоколи за ст. 90 КУпАП та за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

На винних осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

Також зафіксовано 20 порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів в заборонений нерестовий період.

За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено майже 7 тис. грн штрафів.

Оформлено 26 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Шосткинському, Конотопському та Роменському районах, згідно з якими вилучено 122 сітки, загальною довжиною 4 320 метрів, 14 «екранів», чотири «ятері» та три «раколовки». У водне середовище випущено майже 50 кг риби.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках Сумського, Конотопського та Охтирського районів виявлено шість випадків незаконного продажу 143 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: