Завантаження ...

Сумський водоканал переглядатиме тарифи на 2022 рік

КП «Міськводоканал» Сумської міської ради повідомляє про намір подати до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розрахунки тарифів



КП «Міськводоканал» Сумської міської ради повідомляє про намір подати до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розрахунки тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, які відповідали б плановим умовам ведення господарської діяльності підприємства у 2022 році.

Планова вартість складових витрат на наступний рік сформована з урахуванням потреб підприємства на базі розрахунків та змін, що відбулися у 2020 році, та запланованих у поточному році.

Із початку 2020 року відбулися зміни у державних законодавчих актах, що стосуються розрахунків тарифів (зміни цін, тарифів що регулюються державою, зміни мінімального прожиткового мінімуму для працездатних осіб, мінімальної заробітної плати, ставок податків та зборів на користь держави тощо). Також відбулися зміни у господарської діяльності підприємства (зміна обсягів реалізації води та стічних вод, зміна питомих норм витрат електричної та теплової енергії, зміна цін, тарифів на матеріальні ресурси, що не регулюються державою, зміна сум амортизаційних відрахувань тощо). Структура витрат на централізоване водопостачання та водовідведення наведена у таблиці, що додається.

У цілому у 2022 році пропонуються тарифи:

  • на централізоване водопостачання: проєкт тарифу з ПДВ — 16,79 грн/м³ до діючого у 2021 році 13,752 грн/м³, зростання на 22,1 %;
  • централізоване водовідведення: проєкт тарифу з ПДВ – 18,40 грн/м³ до діючого у 2021 році 13,368 грн/м³, зростання на 37,6 %.

Повідомляємо, що 26 травня 2021 року о 15:00 у приміщенні актової зали КП «Міськводоканал» Сумської міської ради (м. Суми, вул. Білопільський шлях, 9, 4-ий поверх) відбудеться відкрите обговорення (слухання) питання щодо зміни тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2022 рік.

Зауваження та пропозиції по суті питання, що пропонується до слухання та обговорення, приймаються до 26 травня включно у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: 40009, м. Суми, вул. Білопільський шлях, 9, електронна пошта: vodocanal_sumy@ukr.net.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: