Завантаження ...

На Сумщині завершилася сівба ранніх ярих зернових та зернобобових культур

За інформацією обласного Департаменту агропромислового розвитку, загальна площа цієї групи культур становила 47,6 тис. гектарів, або 75% до прогнозу



За інформацією обласного Департаменту агропромислового розвитку, загальна площа цієї групи культур становила 47,6 тис. гектарів, або 75% до прогнозу, в тому числі ярого ячменю – 30,4 тис. гектарів, або 77%, гороху – 3,53 тис. гектарів, або 63% до запланованих площ. Ярої пшениці та вівса посіяно 5,5 та 8,2 тисячі гектарів відповідно. До того ж завершено посів цукрових буряків, площі якого досягли 0,9 тис. гектарів

Разом з тим аграрії області продовжують сівбу кукурудзи на зерно, якої посіяно на площі 225,4 тис. га, або 53% до прогнозу та соняшнику – 190,1 тис. га (69%).

Розпочато сівбу сої та круп’яних культур. Зокрема сої посіяно на площі 3,3 тис. гектарів або 4,5% до прогнозу, а гречки – 1,5 тис. гектарів, або 19%.

Загалом на Сумщині посіяно ярих сільськогосподарських культур на площі 468,7 тис. гектарів, що становить 55% до прогнозу.

За сприятливих погодно-кліматичних умов аграрії Сумщини матимуть можливість завершити проведення посівної камапнії в оптимальні агротехнічні терміни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: