Завантаження ...

Поліція Сумщини розшукує шахраїв, які збагатились за рахунок довірливих пенсіонерів

За минулі вихідні в Сумах правоохоронцями зафіксовано три факти шахрайства стосовно літніх мешканців міста. Поліція розшукує зловмисників.



За минулі вихідні в Сумах правоохоронцями зафіксовано три факти шахрайства стосовно літніх мешканців міста. Поліція розшукує зловмисників.

Шахрайська схема діє за однаковим «сценарієм». Жертвами стають літні люди, які більш за інших піддаються психологічному впливу аферистів.

До 83-річної сумчанки зателефонував невідомий та представився працівником поліції. Чоловік повідомив жінці трагічну новину, а саме, що її донька потрапила у ДТП та потребує негайної медичної допомоги. Пенсіонерка, намагаючись врятувати рідну людину, віддала невідомому, який згодом з’явився біля дому постраждалої, 10 000 гривень.

Того ж дня ідентичний телефонний дзвінок пролунав і у квартирі 84-річної пенсіонерки. Жінка у відчаї, не розібравшись у ситуації, віддала шахраям власні заощадження у сумі 12 000 гривень.

А ось 80-річній сумчанці зателефонувала нібито сама онука, яка жалілась, що потрапила у ДТП та їй негайно потрібні кошти на лікування. Потім ситуація повторюється як і у перших двох випадків. Жінка віддала невідомому 7 500 гривень та 1 500 доларів США.

Шановні громадяни, правоохоронці вкотре нагадують бути більш уважними до безпеки своїх літніх родичів. Повідомляйте та пояснюйте пенсіонерам, що кожного дня є небезпека стати жертвами шахраїв. Аферисти майстерно грають на почуттях довірливих пенсіонерів та легко входять в довіру. В описуваних випадках громадяни повинні були, у першу чергу, перевірити інформацію зателефонувавши рідним. Запам’ятати, що у ніякому випадку не можна впускати в дім незнайомих людей та передавати гроші невідомим особам. Будьте обережні.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: