Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу виявлено чотири боєприпаси

10 травня о 15:40, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про знайдення предмету схожого на боєприпас по вул. Сумська в с. Стецьківка, Сумського району.



10 травня о 15:40, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про знайдення предмету схожого на боєприпас по вул. Сумська в с. Стецьківка, Сумського району. Ним виявилася 120-мм мінометна міна. Небезпечна знахідка знаходилася на відстані до 700 м від житлових будинків.

Цього ж дня, о 17:28 в полі, с. Кудряве, що на Охтирщині виявили один 76-мм артснаряд та дві 82-мм мінометні міни. Застарілі боєприпаси часів минулих війн знаходилися на відстані до 300 м від житлових будинків.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно проінформувати Службу порятунку за номером «101».

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: