Завантаження ...

У СумДУ відбулася відеоцеремонія урочистого підписання оновленої Великої Болонської Хартії Університетів

Сумський державний університет підтвердив сповідування найважливіших освітніх цінностей і традицій та свою належність до європейської та світової академічної співдружності.



Сумський державний університет підтвердив сповідування найважливіших освітніх цінностей і традицій та свою належність до європейської та світової академічної співдружності. 5 травня ректор СумДУ Василь Карпуша підписав оновлену Велику Болонську Хартію Університетів.

До найпрогресивніших закладів вищої освіти, що є підписантами Великої Болонської Хартії, Сумський державний університет приєднався ще 17 вересня 2010 року.

Оновлений документ, що підтверджує глобальний вимір діяльності закладів вищої освіти, а також їх визначну роль в подоланні сучасних викликів людства був схвалений Радою Обсерваторії Великої Хартії у березні 2020 року. Планувалось провести глобальний захід з відзначення важливості здобутків сфери вищої освіти та здійснити підписання Великої Хартії Університетів у м.Болонья (Італія) у вересні 2020 року, утім, через пандемію захід було відтерміновано. У зв’язку з продовженням карантинних обмежень, організатори запропонували університетам-партнерам здійснити урочисту церемонію підписання у відеоформаті. СумДУ охоче долучився до такої поважної ініціативи. Планується розміщення відео на веб-сайті Обсерваторії Великої Хартії та представлення в програмі онлайн-заходу, що готується на середину червня цього року.

До відома. Велика Хартія університетів (Magna Charta Universitatum) – це результат пропозиції, з якою у 1986 р. Болонський університет звернувся до провідних університетів Європи. Ідею складання та підписання такого документа з ентузіазмом підтримала наукова, освітянська та політична еліта.

Велика Болонська Хартія Університетів – документ, створений з метою вдосконалення освітніх систем і політики розвитку європейського університетського співтовариства. Він визначає основні принципи, якими повинні керуватися університети для забезпечення розвитку освіти, інноваційного руху та налагодження тісних зв’язків між закладами вищої освіти, підкреслює основні цінності, права та обов’язки університету як ключової інституції суспільства. Оскільки цей документ має універсальну спрямованість, його можуть підписувати також університети з усього світу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: